Георги Георгиев от БОЕЦ: Знаем кой заплашва министър Тагарев! Докладвахме в МВР, но скриха сигнала!

България отблизо
„БОЕЦ“ лично преди три седмици сезирахме министър Калин Стоянов с тези данни. Сигналът е за конкретен служител на МВР – Цветан Велински, командир на отряд към „Специализирани полицейски сили“-СДВР и неговата съпричастност към паравоенната терористична организация ЧВК „Вагнер“, както и публични заплахи към военния министър Тодор Тагарев и срещу „БОЕЦ“. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria лидерът на Гражданско сдружение „БОЕЦ“ Георги Георгиев.

По неговите думи въпросният служител в системата на МВР публикува периодично материали в подкрепа на Русия и Путин във войната срещу Украйна, както и призиви за т.нар. „народен съд“ и убийства без съд и присъда.

 

„Стотици са неговите постове“, уточни Георгиев.

 

„Части от видеоматериалите съдържат кадри, в които този служител на МВР и негови колеги са с тениски на „Вагнер“ и техните отличителни знаци, телефоните им също са със стикери на „Вагнер“, посочи още той.

 

„Калин Стоянов смачка случая и заради това сезирахме Денков. Нито прокуратурата, МВР или ДАНС ни потърсиха, въпреки че сме посочили, че можем да предоставим още информация“, коментира Георгиев и призова за протест тази вечер срещу полицейското насилие и оставка на вътрешния министър.

Tagged

1 thought on “Георги Георгиев от БОЕЦ: Знаем кой заплашва министър Тагарев! Докладвахме в МВР, но скриха сигнала!

  1. ЧВК „Вагнер“ били терористична организация,???
    „боеца“ може ли да ни осведоми какъв терористичен акт са извършили „Вагнер“.
    Американските ЧВК терористични ли са? Или Американските ЧВК са „правилни“, а руските– „терористи“..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *