ГЕРБ застана твърдо зад Караянчева! Няма да позволим разни партии да искат оставката на тази кадърна жена!

България отблизо

Управляващата коалиция категорично застана зад председателя на парламента Цвета Караянчева, която вчера бе атакувана и от левицата, и от ДПС, съобщава Нова телевизия.

 

Управляващи и опозиция и днес кръстосаха саби в парламента.

 

От БСП атакуваха правителството заради новия външен дълг от близо 5 милиарда лева, които беше поет от кабинета. Финансовият министър Кирил Ананиев отговори, че заемът е взет при възможно най-ниската лихва.

„Определено неадекватни са твърденията на правителството, че е постигнало супер ниска цена на дълга. Ще стимулира ли този заем икономиката? И ще подобри ли жизненото равнище на народа? Както винаги, ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата”, заяви от трибуната Корнелия Нинова.

„Ще помоля Корнелия Нинова да се подготвя с истинска информация, когато реши да взима думата по толкова важен въпрос, какъвто е поемането на нов дълг“, отвърна финансист номер 1 Кирил Ананиев.

„След като проведох емисията, в сряда ми се обади цялото ръководство на ЕК и всички мои колеги министри на финансите от Европейската комисия и ме поздравиха за постигнатия най-добър резултат през 2020 г. 27 емисии са направени през 2020 г. от 27 държави, нашата емисия е с най-нисък лихвен процент – 0.375 %”, допълни Ананиев.

В парламента управляващата коалиция категорично подкрепи председателя на парламента Цвета Караянчева, която вчера беше атакувана и от левицата, и от ДПС.

Тя е ценен кадър, добър управник и няма да я дадем, казаха от оприята.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *