ГЕРБ насочи пръст: Те взривиха коалицията!

България отблизо

Ние бяхме склонни да отстъпим и казахме, че ще им дадем да бъде техен министърът на енергетиката. Тогава обаче дойде искане и за министъра на вътрешните работи. С тези нови и нови искания ние решихме да сложим точка. Направихме достатъчно отстъпки.

 

 

Това заяви на извънреден брифинг външният министър в оставка Мария Габриел. Тя добави, че няма никакъв шанс ГЕРБ да преговаря за правителството в рамките на втория мандат.

„Липсата на принципи разглоби сглобката. Вече не говорим само за личности, а липсата на принципи. Това заяви по време на извънредния брифинг на ГЕРБ Деница Сачева, част от преговорния екип за ротацията.

Мария Габриел отново взе думата:

„Последните дни много ясно се каза, че в споразумението нямахме различия, поне в огромната му част. Двата въпроса, които бяха останали за доизясняване са службите и следствената тайна. Оказва се обаче от днес, че дори за състава на правителството имаме нови и нови условия“, каза тя.

„Ние отстъпихме още в името на това България да има правителство, неприемливо е да идват и нови условия. Срещу този принцип се обявяваме днес“, добави тя.

„Това, което взриви преговорите и доведе до този финал, е борбата на ПП за власт и постове. Парламентарната група на ПП-ДБ стои твърдо зад Мария Габриел. Този политически рекет срещу нашата партия, симпатизанти и група е крайно време да бъде преустановен“, завърши Теменужка Петкова, също част от преговорния екип.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *