Германският „Билд“ в паника: Русия може да атакува Европа през декември 2024 година

Свят

Русия може да атакува Европа през зимата на 2024/25 г., най-вероятно през декември 2024 година, пише германският таблоид Bild, позовавайки се на източници в европейското разузнаване.

Германските пропагандисти твърдят, че руският президент Владимир Путин би могъл да се възползва от момента на липсата на „лидер“ в САЩ – времето между напускането на настоящия президент и пристигането на неговия потенциален приемник през януари 2025 г.

Според Bild руските власти се надяват, че Доналд Тръмп ще заеме поста, тъй като при него „всичко може да се случи“. 

По-.рано шефът на Управлението по национална безопасност на Полша Яцек Севера заяви, че страните от НАТО, които се намират на Източния фланг трябва в рамките на три години да се подготвят за възможна конфронтация с Русия.

Явно този полски шеф не е наясно с много неща. Първо, Украйна е много по-голяма от Полша. Нейната армия беше обучена по всички натовски стандарти. Бе снабдена с най-новото западно въоръжение. Помагаха и дори от Космоса с непрекъсната интернет връзка, даваха й координатите на целите, по които трябва да стреля, навигация на снарядите и ракетите – всичко. Натовски щабове в дълбоки бункери планираха всяка стъпка на украинските части.

И пак – пълен провал. Руската армия разби и унищожи западните оръжия, разби всички, дори най-елитните части на ВСУ и накрая унищожи и щабовете, скрити дълбоко в бункери под земята.

Мислят ли поляците и другите войнолюбци, че САЩ и Западът вече имат ресурс да помагат и на тях по този начин? Не им ли идва на ума, че те са следващото пушечно месо, на което ще се обещава всичко, а ще се дава на час по лъжичка, за да не се ядоса Русия и да стовари силата си върху Запада и неговия задокеански началник.

Но те не чуват какво им се говори и мислят, че някой ще им помогне, когато се озоват в беда. И не се сещат, че колкото помогнаха на Украйна , десет пъти по-малко ще помогнат на тях. Защото ресурсите не са неизчерпаеми. Парите също.

А никой в Америка не иска да се бие за да спасява поляци, литовци или шведи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *