Главчев се оправдава: Борисов случайно се изказа, когато реших да сменям министри

България отблизо

Дал съм своите предложения за издаване на указ, а сега на ход е президентът Радев – призовавам го да си изпълни задълженията по конституция. Това коментира служебният министър-председател Димитър Главчев пред български медии в Брюксел след поисканите от него промени в състава на кабинета и реакцията на държавния глава.

„Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите предложения за издаване на указ, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президента Радев. Призовавам го и той да си изпълни задълженията по Конституция“, каза Главчев.

„Предложенията са изцяло мои, просто така се стекоха обстоятелствата, че се появиха призиви от партийни събрания, от Борисов. Само че те бяха впоследствие от разговорите, които проведох и това не е трудно да се провери“, оправда се той.

Служебният премиер подчерта, че България не може да бъде в режим на изчакване. „До два месеца изборите са на вратата, външно министерство има много сериозна роля при организирането на изборите. Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за смяна, тъй като не могат да работят на оборотите, на които аз искам. Това се отнася за всички министри – искам непрекъсната комуникация и бързи решения, нямаме влеме за изчакване“, заяви Главчев.

„По всякакви въпроси съм готов да продължа комуникацията си с президента Радев по въпроси, които се отнасят до доброто бъдеще на българските граждани. Няма да се отклоним от европейския път“, добави той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *