Големи загуби на ВСУ в Донбас, руската армия пресече мераците за контранастъпление!

Свят

Руското министерство на отбраната оповести, че украинската армия е направила опити за настъпление на Купянския, Лиманския и южния Донецки фронт, съобщават световните издания. Руските сили отблъскват атаките на ВСУ и продължават напред.

Руските подразделения напредват в посока Славянск с цел обграждане и хващане в котел на Бахмут, Авдеевка и Новопавловск.

На Купянското направление две ротни тактически групи на украинските въоръжени сили са направили неуспешни опити да атакуват части на руските войски в посока на селището Куземовка в Луганската народна република.

В резултат на огневата атака украинските части са били спрени и изтласкани обратно на първоначалната им позиция.

Унищожени са над 120 украински военнослужещи, шест танка, пет бойни машини на пехотата, три бронетранспортьора и пет автомобила.

В Краснолиманското направление, до селището Червонопоповка, в резултат на активните действия на руските войски е отблъсната атаката на две механизирани пехотни роти на украинските въоръжени сили, подсилени от чуждестранни наемници.

Загубите на ВСУ в това направление възлизат на 90 убити и ранени украински военнослужещи и бойци, пет бойни бронирани машини и шест пикапа.

В южната част на Донецка област активни действия на руските войски и артилерийски огън са осуетили опит на моторизирана пехотна рота на ВСУ да атакува в посока Новоселка в Донецката народна република.

Унищожени са повече от 80 украински войници, един танк, две бойни машини на пехотата, два бронетранспортьора и три автомобила.

Очаква се скоро Донбас да бъде разчистен от украинските сили, за да може, след като дойде новата тристахилядна руска армия, да започне настъплението към другите стратегически градове на южните и централни области.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *