Голям удар: Разбра се кой е собственикът на 2 фирми с опростени 300 милиона лева данъци!

България отблизо

Две от фирмите, които са с опростени данъци, са на подставено лице. Техен собственик се оказва Станислав Начев, който е арестуван през 2011 година за създаване на предпоставки за данъчни кредити на фирми, информира bgonair.bg.

На 10 млрд. лв. възлизат отписаните от НАП, заради изтекла давност вземания на фирми само за 3 години.

На столичния булевард „Черни връх“ има регистрирани 2 фирми, които са с опростени около 300 млн. Това са фирмите „Афелия“ и „Синтия“. Интересното е, че на този адрес има регистрирани още 75 фирми на същия собственик.

Опростените данъци на „Афелия“ ЕООД са 197 млн. лв., а на „Синтия“ малко над 80 млн. лв. Според търговския регистър техен собственик е Станислав Начев.

На адреса не откриваме никого. А предметът на дейност на всичките 77 фирми е разнообразен. Това обаче далеч не са всички дружества, регистрирани на името на Начев.

Станислав Начев е регистрирал 19 фирми на този фирми на булевард „Монтевидео“. Част от дружествата вече са закрити, а едно от тях е предлагало дори импресарски услуги. Въпреки големия брой на регистрациите – не го откриваме и тук.

А за това, че държавата няма да получи парите от данъците от тези фирми, е било ясно отдавна. През ноември 2011 ГДБОП арестува Станислав Начев и още деветима души. Под шапката на легални адвокатски кантори задържаните консултирали големи фирми, за да им осигурят данъчен кредит.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *