Проф. Витанов каза за жалкия елит, Брюкселския Шенген и победите на Русия

България отблизо

„Днес, да помечтаем малко за начало. Да допуснем, че някой успее да направи математическа теория на разпространението на новините.

Какво би означавало това? Би означавало, че се е появил активен елемент в информационното пространство. Би означавало по-голям контрол върху движението на новините из обществото. Би означавало и по-голямо разбиране за природата на новините от стана на тези, които успеят да схванат математическата теория.

Леле! – треперят юрдечетата мои крякащи. Да не би Витанов да е направил математическа теория на разпространението на новините. Ако е така, сигурно ни е използвал за опитни зайчета. И сега ще вземем да станем на юрдечи пастет точно за Коледа“ – с тези думи математикът проф. Николай Витанов започна своя ежедневен анализ за случващото се у нас и по света.

„А дали е така, кой, кой да ви каже. Но все пак – да се позамислим по въпроса – ще станат ли крякащите срещу Витанов юрдеци на пастет за Коледа? Продължението следва. И ще бъде интересно.

И така , да караме нататък. А нататък ни чака месецът на Маркс.

Карл Маркс (ден 15)

Никоя революция не се прави от срам. Срамът вече е нещо като революция.…

Прилагаме това към настоящата “революция”. Гледате какво Куклено шоу тече из Народното събрание. Кабелите падат, падат от небето…

Знаете и защо е толкова интензивно шоуто. Извършва се национално предателство. Натриса се двойното гражданство в конституцията, за да могат да почнат да ни управляват хора, които са се клели във вярност на чужди държави. Никакъв срам няма тук.

Има наведени и хванати за топките хорица, чиито носове орат земята и движението им е в посока, в която им се нашутват задниците отвън. За да се прикрие това, ви се играе грандиозно Куклено шоу.

Безсрамието ги държи. Готови са и майка си да продадат само и само да им пуснат топките. Не знаят простото правило: Като те хванат американците за топките, пускане няма. Гледайте и следете. Списъкът с националните предатели ще се появи скоро.

Гледайте как ще се развие по-нататък живота им. И помнете – те срам нямат. Ще продадат и майките си. Ще бъдат употребени. И ще бъдат захвърлени като много други. И не чакайте да се усетят и да почне да ги е срам.

Това, казва Маркс, е вече нещо като революция. Никаква такава революция няма да има. Ще има още насочващи шутове. Жалки хорица, самонарекли се “елит”, чиято история се състои от поредицата шутове отвън, с които ги насочват по траекторията им, свързана с продаване на националния интерес.

Гледате нали – дори унгарците почнаха да им бият шутове. И тия клякат. Клякат, защото толкова им е акъла – набутаха се в ситуация, в която са благодарни, че Орбан им набива шута, та да излязат от ситуацията, в която се набутаха с тези такси, които няма да съберат.

И така, чакаме поредните шутове отвън, за да видим накъде ще тръгне траекторията на “елита”. Мръсна пяна на повърхността, духана от вятъра. И малкото свестни не могат да променят ситуацията. Превърнаха ни във втора категория хора, които чакат например Шенгенския шут.

Хайде да видим как и колко ще влезем в Шенген и как ще ни продадат отново. Нашутиха ги за газовите такси, ще ги нашутят и за приемането на мигранти. Нашутени продажници от чиито действия страда народа. Това е положението. Кажете ви – какво мнение да имам за този “елит”?

Стига с Маркс за днес, караме нататък

Напред към войната в Газа. Върви си според прогнозата. А тя беше – дълга война с море от кръв.

Отдавна съм ви писал, че Израел ще победи, макар и трудно. Въпросът е – доколко ще победи. Технически погледнато – победата означава унищожаване на Хамас в Газа. Възможно ли е пълното унищожаване на Хамас в Газа обаче? Да, ако в Газа не останат палестинци. Ако останат, Хамас ще възкръсне като Феникс след войната.

Върху Израел се засилва натиска да спре войната и да се изтегли от Газа. Да, ама при това положение властта на Хамас в Газа ще си остане непокътната. А това не устройва Израел. Следоватено, войната ще продължи. А като свърши, доста време ще има военно присъствие на Израел в Газа, че и може и да има и израелско управление на Газа.

Колко е това доста време? Колкото трябва, за да не се допусне създаването на палестинска държава. Да де, ама ако останат палестинци в Газа, въпросът с палестинската държава ще се постави веднага след войната. За да няма такава държава, палестинците трябва да бъдат изгонени от Газа.

Това е положението и затова войната е толкова жестока. Израел ще срине цялата Газа. Хамас ще гледа да държи палестинците колкото се може по-дълго в Газа.

И какво ще стане? Гледай логистиката – казва Витанов. И каква е логистиката? Логистиката е, че Израел получава оръжие и муниции от САЩ, а пък те имат бюджетни затруднения. На това разчита Хамас – че САЩ няма да могат много дълго да поддържат Израел и като така, войната в Газа ще спре преди палестинците да са напълно изгонени.

След което ви е ясно – Хамас възкръсва и нещата си се връщат в начално положение въпреки сринатата инфраструктура и десетките хиляди убити. И проблемът изниква отново – Израел няма стратегическа дълбочина и територията му лесно може да се покрие и с ракети с малък обсег, изстрелвани от съседните страни.

И така, логистиката ни казва, че за да победи Израел във войната, трябва да се случат 3 неща:

1. Критичната инфраструктура на Израел да не бъде засегната (засега това е така)

2. Американската помощ да не спира (това е проблематично следствие американските бюджетни проблеми)

3. На израелската армия да и се даде време да срине Газа и да подготви изгонването на палестинците (срещу това има силен международен натиск)

Дали тези три неща ще се случат, ще видим. Засега най-проблематичното нещо е продължаването на американската помощ. Защото, като дава на Израел, САЩ не дава на Украйна.

И като така, отиваме към другата война.
Големият пробив? Гледаме условието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 83. Не е превзет. Нещо друго стана. Я да видим какво става, че “анализаторите” по телевизиите се умълчаха, а пинчер-бауцарите са ясни – те подлайват според това, кога и къде ще ги сритат с поредния шут отвън.
Между другото, чухте ли как военният ни министър изтърва приказката, че едната страна имала над 1000 човека загуби на ден. Коя ли е тази страна? Тайна е, ама се сетете, че Витанов ви писа отдавна, че към края на годината проблемите с украинското пушечно месо ще почнат ясно да се забелязват, а към средата на следващата година ще станат критично големи.
Турнете към тая логистика още логистика – САЩ ще са принудени да ограничат военната помощ, за да има и за Израел. И ето ви картинката – към средата на следващата година ще са налице силни опити от страна на САЩ тази война да спре, преди руснаците да са превзели някой голям град – я Харков, я Днепропетровск (за Одеса не говорим, че замине ли Одеса, заминава излаза на море на Украйна, заминава и Украйна по същество).
И ето как логистиката ни казва, кога се очаква да се активизират напъните за мир. А какво ще се получи от тези напъни? Отговорът е прост – зависи какво иска баба Меца. Ясно е, че тя ще Апне територии. Въпросът е колко. Ще търпи ли украински контрол на територии на левия бряг на Днепър. Ще търпи ли украински контрол върху Одеса. Ще търпи ли антируско правителство в Киев? Трудна работа.
Тъй, че перспективите тая война да спре поради очертаващата се американска логистична слабост, са малки. Тогава – както и досега – войната продължава, руснаците напредват бавно. Зад кулисите, се гласи САЛФЕТКАТА. На нея няма да пише нищо добро за Украйна. Добре е тази мисъл да достигне до нашия подритван “елит”.
Тя ще стигне, де, ама няма да му влезе в главата. Защото главата на нашия “елит” му служи, за да му държи устата, не за друго. Друго не му трябва – него го управляват с шутове. Вече и от Унгария.

Стига толкова за това.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 511 дни.

16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 614 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно, спазвате елементарните предпазни мерки и гледате да не се получи вторичен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е голям, понеже се справяте добре и празниците се очакват да са спокойни.

Е, днес сме вече 19-ти декември. Прогнозата за спокойни коледни и новогодишни празници се сбъдва. До празниците останаха 5 дни. Няма да има проблеми за празниците. Няма-а-а-а.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *