Гърми мащабен руски удар със запалителни снаряди! Ето каква е целта! И Видео!

Свят

По време на продължаващите боеве, на територията на ДНР бяха нанесени стотици руски удари със запалителни боеприпаси. Кадрите бяха публикувани от украински бойци, които се приближиха до района на удара.

На тях се вижда как се извършват мащабни удари на площ от няколко хектара със запалителни боеприпаси 9М22С.

Първоначално се предполагаше, че става дума за нанасяне на удари по Бахмут или Маринка.  Според военните наблюдатели обаче е повече от очевидно, че става дума за обстрел по позиции на ВСУ в района на Белогоровка и Терни.

Активното използване на запалителни боеприпаси свидетелства за намеренията за изтласкване на ВСУ от техните укрепления в това направление, откъдето се предприемат активни контраатаки по линията Сватово-Кременная.

Руската авиация свали украински Су-25 и Ми-8 в ДНР

Руските въздушно-космически сили свалиха украински самолет Су-25 и хеликоптер Ми-8. Това съобщи официалният говорител на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков на редовния си брифинг.

„Изтребителната авиация на руските въздушно-космически сили свали самолет Су-25 на ВВС на Украйна в района на село Орехово-Василевка на ДНР. Също така, в района на град Краматорск е свален украински хеликоптер Ми-8“, каза той.

По неговите думи, руското ПВО е свалило десет вражески дрона в ДНР, ЛНР и Запорожка област за последните 24 часа. Освен това, два снаряда от американската реактивна система за залпов изстрел HIMARS са били прихванати в района на Комисаровка, Луганска област.

Ето видеото

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *