Дали Слави ще е поредното разочарование?! Ето фактите!

България отблизо

Не съм фен на Слави Трифонов, не съм и негов противник. Обаче, след като прочетох учредителната декларация на партия „Има такава държава“, се замислих дали Слави наистина знае от какви промени се нуждае българското общество.

Онова, което е написано в учредителната декларация е нещо, до което българското общество може да стигне, но на един по-късен етап от своето развитие. Защото хората в България сега имат крещяща нужда най-напред от премахване на бедността и мизерията. Понеже е ясно, че не може да има гражданско общество и спазване на човешките права, когато 80% от хората живеят в мизерия.

Следователно първата и най-важна задача на всяка партия, която иска да е алтернатива на управляващите, трябва да е справяне с убийствената бедност в нашата страна. Но за да стане това, ние имаме нужда от развитие на икономиката. И то от бързо развитие на икономиката. Това, обаче, не може да стане, докато сме в рамките на ЕС, и докато се съобразяваме със заповедите на Брюксел. Защото техните нареждания унищожават икономиката ни. Унищожават енергетиката ни. И накрая унищожават самите нас.

Затова народът иска България да се отвори към целия свят, не само към ЕС. И най-напред към Русия и Китай. Наистина, в края на декларацията на Слави, има едно изречение, в което се говори за „достоен живот“ и „достойни доходи“. Но ако ние не си поставим като най-важна цел възстановяване и развитие на българската икономика, то няма как да има „достоен живот“, за хората в България. Трябва ни модернизирано селско стопанство. Трябва ни модернизирана икономика. Трябва ни драстично увеличаване на държавния сектор в селското стопанство и промишлеността. Защото частниците се грижат само за своите интереси, които рядко съвпадат с интересите на народа и държавата. И още, защото ако има повече държавни предприятия, то и печалбата, генерирана от тях ще отива в държавната хазна, а не в частните джобове.

Въпреки тези очебийни факти, по които в обществото се води разгорещен дебат, Слави пише в декларацията си, че не само трябва да сме в ЕС, но и да влезем в Еврозоната, в Шенген и в банковия съюз на ЕС. А това на практика означава намаляване на заплати и пенсии и увеличаване на цените на всички стоки и услуги. Как може бедният български народ да преживее това? За Еврозоната и Шенген, както и за банковия съюз също имаше дебат. Но Слави май го е пропуснал. Не му се сърдим. Той е зает човек. Но тогава, вместо да се занимава с държавни дела, по-добре да си гледа професията, в която наистина е добър. Защото например, ако влезем в тъй наречения банков съюз, това означава да ликвидираме Българска народна банка и с нашия бюджет да се разпорежда ЕС, а не ние. Ние няма да можем дори да си индексираме заплати и пенсии. Това Слави знае ли го?!

А останалото, за права, за избори, за депутати, дори да си представим, че ще стане, защото за намаляване броя на депутатите, например, трябва Велико народно събрание, а то се свиква трудно, това няма да реши проблемите на хората. Що се отнася до така наречените „мажоритарни избори“, те ще обслужват само ГЕРБ. Понеже там победителят взема всички гласове. Дори на тези, които са гласували против него. Така ще се узакони вечното управление на Борисов и ГЕРБ. За електронното гласуване, което иска Слави Трифонов, изобщо да не говорим. Ако, не дай си Боже, се въведе нещо такова, купувачите на гласове вече никой няма да може да ги хване. Защото те ще седят в дома на съответния човек и ще гласуват вместо него. Срещи скромна сума, разбира се. А за единият лев партийна субсидия какво да кажем?! Може би тогава Нинова ще трябва да иска пари от Бойко Борисов. Защото той ще има много повече пари като частно лице, от това, което ще получи дадена партия, колкото и членове да има.

С други думи, ултиматумът на Слави Трифонов, в който се искат мажоритарни избори в два тура, един лев субсидия за партиите и електронно гласуване, работи против интересите на българския народ. И човек започва да се пита кого наистина обслужват тези искания на Трифонов?!

Защото сега ни трябват не измислици, а най-напред, развитие на икономиката, ликвидиране диктата на ЕС, и отваряне към нашите традиционни партньори Русия, арабските страни, Китай и т.н. Ние можем пак да сме в ЕС. Но трябва да се ръководим от нашите национални интереси. А не да каканижем, че даваме милиарди от парите, които ги нямаме, заради някакъв „стратегически избор“. Западът не е наш стратегически избор, нито наше семейство. И никога не е бил. Западът само ни унищожава. И ако продължаваме да му се кланяме, ще ни унищожи съвсем. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Дали Слави ще е поредното разочарование?! Ето фактите!

  1. И аз като икономист смятам, че в български интерес е държавният сектор в промишлеността да бъде застъпен с по-голям дял. Също и в селското стопанство. А Меглена Кунева да лежи в затвора за вредите, причинила на България като евкопреговарящ. Относно Слави Трифонов и програмата на партията му виждам, че той изпълнява външен проект, като нов опит за реализация на същия, неуспял в референдума от преди години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *