Дариткова издаде: Борисов предложи да обявим примирие на президента. Спасихме България от безсмислени протести, които искат да ни съборят

България отблизо
От премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов дойде предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие. Това каза пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

“ Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента. Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България“, посочи Дариткова.

 

„Ние се отнасяме изключително отговорно към всеки протест“, каза тя  и уточни: „Всеки протест, който не е просто, за да се търси политическа криза и ранно сваляне на управляващите от власт, може да бъде приет като коректив на управлението“. Дариткова беше категорична, че не трябва да се се спекулира с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в „чакалнята“ на еврозоната.

„Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация“.

 

Даниела Дариткова изрази очакване ГЕРБ да имат възможност в следващата една година да имат възможност да реализират програмата за управление на страната, за да могат на следващите избори отново да поискат подкрепата на избирателите за нов мандат.

 

България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския Mеханизъм за сътрудничество и проверка, уточни Дариткова и заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

 

По думите й обявяването на съдия Андон Миталов от държавния секретар на САЩ Майк Помпео, че получава забрана да влиза в САЩ, вероятно е аргументирано и не е свързано само с разрешението, което съдията е издал на обвинения за шпионаж лидер на движение „Русофили“ Николай Малинов да отиде в Русия, за да получи орден от президента Владимир Путин.

Tagged

4 thoughts on “Дариткова издаде: Борисов предложи да обявим примирие на президента. Спасихме България от безсмислени протести, които искат да ни съборят

  1. ДА!МУТРАТА КАЗА!АБЕ, ВИЕ НЯМАТЕ ЛИ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА?ИЛИ ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА:ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ!!ЩО НЕ ПРОДЪЛЖИХТЕ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ С ПРЕЗИДЕНТА И ЩЯХМЕ ДА ВИ ИЗДУХАМЕ-ГАДОВЕ КРАДЛИВИ!

  2. Г-ЖО ДАРИТКОВА , ВИЕ ПО ПРОФЕСИЯ СТЕ ДОКТОР,……. ВЕРОЯТНО СЪС СПЕЦИАЛНОСТ „ПСИХИАТЪР“ ! !!

  3. Спасихме България от безсмислените протести, които щяха да ни съборят. Спасихте или се спасихте- поскоро второто, нали?Надявате се да си изкарате мандата – май не сте уверена.

  4. Тиквуня ви се договяди, че ситуацията не е „И магаре мога да им пробутам“ и даде назад…
    „Гъз глава затрива“ е казал народът – зинахте заради пари да погребете България под боклуците на Европа но това ще ви изяде главата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *