Дариткова разкри има ли скандал между Борисов и Дончев и каза защо Борисов се е скрил в джипката!

България отблизо

Вече няма възможност за оставка. Ще имаме пълен мандат. Това заяви в телевизионно предаване председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Запитана има ли скандал между Борисов и Томислав Дончев, та да не може вторият да е отговорник за изборите, тя отвърна: „Това е спекулация. Тъй или иначе Дончев ще участва в изборите като кандидат за депутат, затова няма как да организира изборния процес. Това наложи избирането на друг отговорник, който няма да е в кандидат-депутатските листи“.

Тя коментира и обвиненията, че Борисов се е скрил в джипката, общува чрез фейсбук и не е логичен, какъвто е бил преди време: „Отново е спекулация на опозицията. Ако трябва да сме конкретни, той няма как да отговаря по темите, по които опозицията иска да го види в парламента,“.

„Беше чиста политическа употреба, в една изключително трагична ситуация, искането на БСП,  Борисов да дойде да дава обяснения за нещастният инцидент довел до гибелта на едно дете. Това не може да е искане за изслушване на премиер. Поведението на БСП неглижира истинския парламентаризъм: те или бойкотират, или отсъстват от залата“, заяви Дариткова.

По думите й, Борисов не се е явявал една година в парламента, защото не е имало повод да бъде изслушван. „Всички въпроси, поставени от опозицията, са били в разрез с правилника и Конституцията на страната“, категорична бе Дариткова.

„Имаме лица, които са ясни водачи на кандидат-депутатски листи. Разбира се, Борисов ще е в София и Пловдив. Същото мога да кажа за себе си – в Смолян, а Караянчева ще е в Кърджали. Нови имена: Здравният министър Костадин Ангелов ще е водач на листата във В. Търново“, заяви тя, цитирана от Блиц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *