Демерджиев с ексклузивни разкрития за полицайката Симона и чадърите над мигранти. Обеща до 12 септември всичко да лъсне

България отблизо

Вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че ще има уволнен полицай по случая ”Семерджив” свързан с катастрофата и убийството на ”Черни връх” в София.

„След като се запознах с тези обстоятелства – че проверките са удължени, поисках проверките да приключат преди срока. Едната касае Симона Радева, друга касае неин колега“, каза Демерджиев.

Проверката е за това, че те са свързани със Семерджиев и по някакъв начин са го подпомогнали в нощта на инцидента. Проверките ще приключат на 12 септември.

„Ще бъдат оповестени дисциплинарните мерки. Дисциплинарно уволнение – това е най-тежката санкция, която можем да наложим. Има очакване, че тя ще бъде наложена на едно от двете лица“, заяви Демерджиев, но отказа да уточни за кого става дума.

Проверките били удължени до октомври „За мен това е неприемливо. Затова съкратих тези срокове“, обясни той.

По отношение на това дали полицаи са подпомагали мигранти при нелегално преминаване на границата, министърът посочи: „За повече от четирима има доказателства и за тях се работи“. Разследваните са до средно ръководно ниво. Повечето от тях са на изпълнителско ниво.

 

„На някои места има данни едва ли не полицейски автомобил да ескортира автомобил с мигранти. Когато някой полицейски автомобил се е намирал в близост до автомобил с мигранти с минути и не е предприел действия, това наричам аз ескорт“, уточни Демерджиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *