Деница Сачева: Готвим се за победа на изборите, защото само ние можем да дадем стабилно управление на България!

България отблизо

За нас е много важно избирателната активност да е висока, за да има представителност и легитимно управление. Ние се готвим за победа на изборите  и разчитаме, че ще имаме добър резултат и ще получим мандат за управление, защото само ние можем да осигурим стабилно управление в този момент.

 

Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

Не се вълнуваме от рейтинг, а от резултатите от мерките, които са с цел да помогнат на хората, които имат нужда. Виждате, че мерките, които въвеждаме, са с хоризонт далеч след изборите, подчерта вицепремиерът.

Винаги сме намирали необходимите баланси за принципни въпроси, свързани с управлението на България, заяви Сачева в отговор на въпрос с кого може да се коалира ГЕРБ след изборите.

Нашият акцент е да овладеем кризата. Фокусираме нашите усилия да укрепим здравната система, продължаваме да работим по ваксинацията, да въвеждаме социално-икономически мерки с цел да обхванем всички хора, които имат нужда от подкрепа.

Вече трета седмица сме 16-ти по смъртност и 26-ти по заболеваемост в Европа, което е доста добър показател. Нямаме загубени ваксини, не приехме авантюристичния подход да слагаме само първата ваксина. В следващите седмици очакваме стотици хиляди нови ваксини, така че сме готови да започнем четвърта фаза на ваксинацията, заяви тя.

В момента у нас са затворени много малко бизнеси. В сравнение с редица държави в Европа ние имаме много либерални мерки и се опитваме да помогнем на всички засегнати, като разширяваме мерките. Дори да затваряме бизнеси, непрекъснато се стремим да отговорим на техните нужди и изискванията им, посочи Сачева.

Сачева отрече, че управлението се опитва чрез здравната криза с пандемията да спечели изборите. Искаме висока активност, това е важно за бъдещето на България, заяви тя. „Готвим се за победа на тези избори”, каза социалният министър. Не знам защо свързвате парите, които раздаваме, с изборите – не виждам връзка между вота и това, че бизнесите трябва да бъдат компенсирани, посочи министърът.

А връзката между изборите и широко разтворения портфейл на правителството е очевидна. Защото раздаването на пари започна точно в предизборна обстановка. И колкото повече наближава датата на вота, толкова повече обещания за пари се разнасят в публичното пространство по адрес на избирателите.

А бизнесите пък са подпомагани най-малко, но това остава в сянка. Защото основната маса избиратели са пенсионерите. И точно към тях са насочени най-големите обещания на управляващите.

Дали ще успеят отново да ни излъжат?! Отговорът ще разберем само след един месец.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *