Денков: „Възраждане“ защитава позициите на нашите врагове и ни пречи по пътя към Европа

България отблизо
„Системно виждаме позиции на „Възраждане“, които са антиевропейски, доста често съответстват на интереси на държава, която ни е обявила за вражеска“. Това коментира пред журналисти в отговор на въпрос премиерът Николай Денков днес.

Малко по-рано днес двамата с вицепремиера Мария Габриел участваха в предаването „Стълбището“ на Дарик радио.

Той посочи, че има притеснения за това, че „Възраждане“ поема парламентарната комисия за контрол над службите. „Това е въпрос, който парламентът трябва да реши“, каза още Денков, цитиран от БТА.

 

Той припомни, че списъкът за назначаване в регулаторите е много голям, като някои от тях са забавени с години. „Трябва системно всички те да бъдат попълнени в следващите месеци“, каза премиерът.

 

По думите на Денков, което изтъкна също и вицепремиерът Мария Габриел, предстоящите евроизбори са важни:

 

„Те очертават посока, в която ще се движи Европейският съюз, от който България е част. Сега е време да покажем, че сме си научили уроци от миналото. Ще зависи от нас темата за миграцията да бъде в центъра на дебата, с отсявани аргументи. Климатичните промени и земеделските производители също са важни“, каза Габриел.

 

„Би ми се искало европейските избори да са повод, в който Европа с примери да покаже, че може да отстоява интересите на гражданите си в много сложна международна обстановка и се позиционира по темите така, че да носи сигурност за работни места и перспективи, а да не създава изкуствено страхове“, каза още Мария Габриел.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *