Явор Дачков разкри как зелената сделка на Брюксел убива народите на Европа

България отблизо

Историята с въглищата не се обяснява достатъчно добре на хората. Тук става въпрос за гигантска измама и налудност, Това каза журналистът Явор Дачков пред Катя Илиева в „Студио Хъ“ на 7/8 ТВ.

Според Дачков целият проблем се свежда до плащане на пари за мръсен въздух, произведен от дадената държава. Това са тъй наречените „въглеродни емисии“. Само че, ние отдавна сме изпълнили изискването да произвеждаме много, много малко мръсен въздух. Толкова, че да не се забелязва на фона на чистия въздух, който в България има в изобилие. И то по простата причина, че нямаме икономика, която да замърсява въздуха.

Мръсен въздух произвеждат големите държави с големи икономики. Но дори и техния „мръсен въздух“ не може да промени климата на Европа и на планетата, Защото климата не се определя от човешката дейност, а от съвсем други фактори.

А приказките за мръсния въздух са нова огромна измама, която цели да пълни празните каси на Брюксел с милиарди грешни народни пари на европейските народи.

Измислица на ЕС в стила на късния комунизъм, когато един разпадащ се строй измисля фикс идеи, откъсвайки се от реалността. Фикс идеята „Зелена сделка“ е абсолютно самоубийствена за Европа и е породена от маниакалната идея, че човек може да промени климата със своите действия. И следователно, всеки който произвежда въглища, например, трябва да плати нещо като индулгенция на Брюксел. Това води до много сложна търговия с квоти без да е ясно къде отиват милиардите от тях.

И докато Европа си самоубива икономиката, Русия казва, че няма да плаща за вредни емисии, САЩ също, Китай, Турция, Сърбия, а Европа все едно, че е в някакъв похлупак смята, че като спре собствения си мръсен въздух ще изчисти небето над себе си. Това е безумие, зад което, разбира се, стоят огромни пари. От друга страна идеята, че с вятърни перки и слънчеви панели може да се компенсира производството на ток е абсурдна, а статистиката доказва това.

През септември 73% от българския ток е произведен от въглищните централи и АЕЦ „Козлодуй“, Германия връща въглищата, Великобритания стопира ключови зелени политики, а ние сами затриваме енергетиката си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *