Денков и Пеевски в един глас: Радев е срам за България! Ветото му няма да мине

България отблизо

Премиерът Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на Споразумението за предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна. „Това вето ще бъде преодоляно, така че не виждам за какво да коментирам“, лаконичен бе премиерът.

Тази сутрин държавният глава върна за ново обсъждане в Народното събрание Споразумението с Киев. То предвижда страната ни да предостави безвъзмездно 100 БТР-и от въоръжението на МВР.

Според правителството те са с отпаднала необходимост. Според президента БТР-ите могат да се използват за охрана на границата или при бедствия и аварии.

„Решението на президента  може да се определи само с една дума – срам!“. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.

„След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен път – към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят“, смята Пеевски.

Според председателя на ПГ на ДПС Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на президента.

Източник: БНТ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *