Плевнелиев обяви: Правителството пада!

България отблизо

Българският народ казва „избираме по-малкото зло“. Други ще кажат, че няма алтернатива. Това заяви в ефира на bTV президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев на въпрос дали има смисъл сглобката да остава на власт.

 

 

„Тежко е наистина. Те си нямат доверие, те се мразят. Няма как ГЕРБ да харесват ПП след като те арестуваха лидера им по един безобразен начин. Тази постъпка на ПП не беше демократична, а просто искаше да мотивира, както те им казват „феновете“ на партията“, добави той.

Има две решения – да има програмно експертно правителство, с ясна програма, да свърши определени неща. Другото нещо бе въпросната „сглобка“ – дума, която аз не харесвам. Да кажем някаква форма на сътрудничество, която ще постигне позитивни резултати за България“, каза той.

„Колкото повече се мразят и си нямат доверие, те взаимно се балансират и контролират. Може да има неочаквано добри резултати това нещо. Например – борят се против корупцията. Ако някой направи нещо, другият веднага ще го разобличи“, каза Плевнелиев.

Той добави, че обаче всичко е и много чупливо: „Ако Борисов или Кирил Петков решат, то това правителство ще падне“, каза той.

„Опозицията иска вот на недоверие. Те го искаха за пълен провал в отбраната. Аз пък мисля, че най-после имаме голям успех в тази сфера и то става въпрос за модернизация с модерни технологии, нови неща и радари“, каза Плевнелиев.

„Другият голям изтъкнат провал, бе сферата на енергетиката. Тук обаче основно виждаме позитивни резултати. Той ще премине от изцяло руски ръце към международни държави. Ако цялата тази битка, доведе до това – „уау““, възкликна президентът.

„Познавам много добре и Делян Добрев и Асен Василев. Те са изключително компетентни и умни. Въпросът е кой каква нагласа има. Радвам се на тази битка между двамата. В крайна сметка това противопоставяне е по-добро отколкото абсолютната власт на някого или пък от последните три години безвремие“, смята държавният глава (2012-2017 г.)

„Денков не трябва да си ходи, той осъди насилието от полицаи над гражданите. Той поиска министърът на вътрешните работи да вземе страна“, каза Плевнелиев.

Според него решението не е просто в подаването на една оставка, а трябва да се промени начина на работа на полицаите.

Плевнелиев е категоричен обаче, че и вандализмът няма място в българския футбол.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев обяви: Правителството пада!

  1. Хайде стига сте плашили с Русия!Много и пука за нас!За такива като Вас е страшно,че ще си загубите комфорта!Аман от плашипутарници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *