Денков се залости в МС. Чака енергетиците да ги мъмри и да обещава светло бъдеще

България отблизо
Премиерът Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори, съобщиха от правителствената информационна служба. Срещата е насрочена за 16:00 часа в Министерския съвет. 

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

 

Вчера министърът на енергетиката Румен Радев се срещна с ръководствата на ТЕЦ „Марица изток 2“ и на „Мини Марица изток“, която се проведе в сграда на ТЕЦ-а.  По-късно министър Румен Радев отиде при протестиращите енергетици и миньори, затворили автомагистрала „Тракия“.

Още вчера обаче протестиращите освиркаха енергийния министър на магистралата.

Те ясно заявиха, че няма да се поддадат на държавния рекет и лъжи и ще стачкуват безсрочно.

В същото време Денков, докато чака енергетиците уж за преговори, изпрати в Брюксел Плана за възстановяване, без никакви промени. А там ясно е заложено спирането на „Марици“ – те.

Защо е организирал срещата и какво очаква от нея, никой не знае.

 

Tagged

1 thought on “Денков се залости в МС. Чака енергетиците да ги мъмри и да обещава светло бъдеще

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *