Депутатите върнаха Иван Иванов като шеф на КЕВР

България отблизо

Депутатите одобриха предложението бившият председател Иван Иванов на КЕВР да продължи да изпълнява функциите на председател на енергийния регулатор до встъпването в длъжност на нов ръководител.

От общо 142 гласували, „За” гласуваха 132 депутати, двама бяха „против”, а осем души се „въздържаха”.

Не, не искаме да върнем Иван Иванов в КЕВР. Това се случва по силата на решението на Конституционния съд и по силата на некомпетентността на управляващата коалиция. Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател.

Това заяви народният представител от „Има такъв народ” Ива Митева.

 

Вчера депутатите от енергийната комисия приеха предложението на „Има такъв народ“ да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Днес депутатите разглеждат и гласуват решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, обявено в края на миналата седмица, с което бе обявено за противоконституционно назначаването на Станислав Тодоров начело на енергийния регулатор.

Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката, призова Митева, предава БГНЕС.

Според нея в една правова държава властта трябва да се подчинява на правото, а не обратното. Тя призова КЕВР да поиска становище от Министерски съвет, припомняйки казуса с гражданството на настоящия министър-председател в оставка Кирил Петков.

Припомняме, че Кирил Петков преди да стане министър в служебно правителство представи декларация с невярно съдържание, относно гражданството му. Когато стана премиер все още не беше български гражданин, а това е противоконституционно.

Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с противоконституционен акт, каза още Митева от парламентарната трибуна в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Тя обвини „Продължаваме промяната“ в аматьорщина.

Преди 120 години проф. Стефан Киров, основателят на конституционната катедра в университета, говори за този законодателен разврат, който в момента наблюдаваме в Народното събрание и това наистина е позор, заяви Митева, обръщайки се към Николай Ангов от ПП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *