Депутат отсече: ДПС ще изгони Караянчева, а после и правителството! Сагата трябва да има край, защото държавата загива!

България отблизо

„От близо 2-3 седмици наблюдаваме упоритото нежелание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева да изпълнява задълженията си“.

„Консултациите за оставката й започнаха още днес и още тези дни ще имаме мотивите и внесено предложение. Не се съмнявайте, че ще наберем необходимите подписи за това“.

Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид в интервю за Dariknews.bg във връзка с искането на движението председателката Караянчева да напусне поста си.

„Въпреки че през няколко дена искахме документ след документ, това не даде ясен сигнал на председателя на НС да изпълни задълженията си. Нас не ни е тема и не ни интересува дали има съвместимост, или не“, повтори той тезата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ от по-рано днес по отношение на ЦИК.

Хамид смята, че парламентарната шефка пази някого.

„Фактът е, че този въпрос не е разглеждан и е неглижиран, поражда основателно съмнение, че Караянчева прикрива някого и затова й беше поискана оставката. Не ни интересува персоната. За нас е ясно, че има системно неизпълнение на задълженията и само заради това председателят на Народното събрание трябва да си ходи и аз мисля, че ще си отиде“, закани се Хамид. 

Не се съмнявайте, обаче, че това ще повлече и други оставки. Ние поискахме и ще отстояваме оставката и на правителството. Защото ДПС е последователен гарант за нормална политическа обстановка в страната, посочи той.

Хамид посочи, че ако управляващото мнозинство не може да излъчи председател на ЦИК, то това е притеснително и е „по-добре да си ходи“.

В рубриката ни „Гласът на…“ той коментира и приетите днес поправки в Изборния кодекс.

Според Хамид Хамид те създават по-скоро предпоставки за изборни манипулации и фалшификации.

Преди да се говори за технологията на гласуването, трябва да се гарантират правата на всички граждани да могат да гласуват, смята той.

„Надяваме се, че след като президентът обяви, че ще наложи вето, в Народното събрание да има малко разум, да намалим политическото говорене за сметка на компромиса и консенсуса и да направим текстове, които ще направят възможен следващия избор“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *