Десислава Атанасова: В това Народно събрание станахме свидетели на най-ужасните и порочни практики!

България отблизо

Не предложихме за гласуване в парламента сформирания от нас кабинет, защото в това Народно събрание се завърнаха най-ужасните порочни практики.

 

Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след връщането на проучвателния мандат за съставяне на правителство, предаде Агенция „Фокус“.

„Да, конституционната процедура предполага две решения. Едното е връщане на мандата, каквото осъществихме днес. Тъй като не намерихме не само подкрепа, но и желание дори за разговор, приемаме всяко решение на останалите политически партии. Затова върнахме мандата на г-н президента.

 

Защо не предложихме състава и структурата за гласуване в Народното събрание? Защото смятаме, че там вече се завърнаха най-ужасните порочни практики – гласуване с чужди карти, опити да се променя правилник с неясни правила.

 

Считаме, че няма нужда българските граждани вече няколко дни наблюдават какво се случва в българския парламент, да стават свидетели на низости от различни парламентарни групи при обсъждане и гласуване на състав и структура на Министерски съвет“, коментира Атанасова.

По думите ѝ т.нар. партии на промяната гласуват с чужди карти, връщат стари порочни правила, които през 2009 г. ГЕРБ като управляваща партия и с необходимото парламентарно мнозинство е забранила завинаги. „Забрани и парламентарното номадство. Вчера партиите на промяната „Мутри вън“ поискаха отново да се въведе тази порочна практика. Считаме, че това е достатъчно усилие от наша страна.

Положихме усилия, поканихме партиите, с които смятаме, че можем да имаме допирни точки по програма и приоритети и желаем успех на следващите“, каза Десислава Атанасова.

 

Много бихме желали да видим от „Има такъв народ“ структура, състав, приоритети и политики – вече втора седмица не сме чули и дума по тези въпроси, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Всички, които носим отговорност, ние като най-голямата политическа партия, макар в опозиция в българския парламент, и г-н президентът, на който се пада отговорността оттук нататък да връчва на втората по големина политическа партия и следващата, която той реши, както и ако не се състави кабинет, в рамките на конституционната процедура да съставя правителство – изразихме своите притеснения по отношение на темите, които за съжаление не са от дневния ред на парламента. Те са теми във връзка с икономически, здравни мерки, свързани с пандемията, която все още не е отминала.

 

Слава Богу, нашето правителство в оставка и министър Ангелов, както и целият щаб, полагат неимоверни усилия да се осигурят и ваксини, дезинфектанти и средства за работещите на първа линия“, заяви Атанасова. По думите ѝ това в един момент след оставката на правителството, която вече ще бъде реализирана при съставянето на ново, ще приключи.

 

„Време е за решения и те ще бъдат на дневния ред на следващите политически сили в парламента“, подчерта Атанасова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *