Десислава Атанасова: Другите партии се изпокараха, ГЕРБ ще ги срази, а нашият президент…

България отблизо

Бяхме игнорирани, като партия, която трябва да бъде изчегъртана. На другите партии не им достигна много – консенсус и смисъл. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в предаването „Офанзива“ в ефира на Nova news.

„Едно е да заявиш, че си против нещо, а друго е да градиш. Не им достигна разум, те се обвиняват от месеци насам“, добави Атанасова.

„Интригите между протестните партии вече са ежедневие. Ако трябва да коментирам днешната интрига за този половин милион лева, дето Татяна Дончева ги раздавала на депутатите от ИТН, та ако вярваме на думите на г-н Йорданов, тогава всеки, който знае за престъпление или е свидетел на такова, трябва да съобщи на Прокуратурата. Той не го е направил, а само говори за някакви „детектори“, заяви Атанасова.

„А ако вярваме на г-жа Дончева, то трябва да съобщим на директора по здраве на 4-и километър“, каза още Атанасова.

„Ясно е, че цялата предизборна кампания на всички т.нар. партии на протеста се градеше върху това колко лоши са ГЕРБ. Видя се, че без нас, не може да има правителство и да се вземат решения. Нека и Трифонов и Йорданов не забравят, че именно ГЕРБ осигури кворум в НС, за да може държавата да излезе от онази ситуация с мандата, която те създадоха„, припомни тя.

„Коя от партиите, които получи мандат, не беше в изолация. ГЕРБ е системна партия и покани всички, с които може да говори по политики още в 45-ия парламент, на разговори. Те отказаха, което беше груба грешка. Сега в 46-ия парламент сякаш всяка партия е в изолация“, коментира Атанасова.

Тя припомни различните кабинети на Слави Трифонов и това, че никой не е подкрепил нито един от тях.

„Кой подкрепи БСП? Никой. Колкото ГЕРБ е в изолация, толкова са и останалите, получили мандата“, добави Атанасова.

Според нея Христо Иванов трябва да си гледа партията. Тя реши да го попари с думи на Слави Трифонов:

„Когато спечелиш изборите, тогава ще определяш кой какъв да е“.

Атанасова смята, че е рано да се коментира какви ще са резултатите от изборите. Тя не пожела да издаде кой ще бъде премиер на ГЕРБ при връчването на мандат след следващите избори.

Според нея изборите ще са 2 в 1, за да не се харчат повече пари на данъкоплатците.

На въпрос дали има червени линии, които от ГЕРБ са си поставили, но са готови да преодолеят след още един вот, Атанасова отвърна, че за държавата наистина е важно да има редовно правителство.

„Изправени сме пред няколко кризи – здравна, икономическа и мигрантска. Служебното правителство само организира и провежда предсрочните избори. В този смисъл червени линии винаги има. Ние сме категорични, че по някои наши позиции няма да отстъпим“, каза тя.

Атанасова анонсира, че скоро от ГЕРБ ще обявят кой е кандидатът им за президент. „Той не е партийна фигура“, заяви тя.

Любо Огнянов я запита щом не е партиен член дали е свързан със здравеопзването, но Атанасова не пожела да разкрие нищо повече.

Tagged

1 thought on “Десислава Атанасова: Другите партии се изпокараха, ГЕРБ ще ги срази, а нашият президент…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *