Десни организират майдан пред президентството, ще искат импийчмънт на Радев

България отблизо

Депутатите в комисията по отбрана решават дали България да изпрати стара техника от складовете на МВР на Украйна. Предложението страната ни да изпрати на Киев над 100 бронетранспортьори е на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Ресорната комисия ще решава и за настояването на БСП всеки пакет военна помощ за Украйна да се одобрява не от Министерския съвет, а от Народното събрание (НС).

 

В парламента депутатите също така ще обсъдят удължаване на мандата на временния управител на НЗОК.

Това се налага, защото все още не може да бъде избран нов управител, а в Закона за здравното осигуряване има времево ограничение за избора на управител на здравната каса. Процедурата започна отначало в края на миналата седмица.

Тогава кандидатът на ГЕРБ-СДС Иванка Динева се отказа от състезанието.

Сега от ПП-ДБ издигнаха номинацията на Станимир Михайлов за управител на Здравната каса.

Освен това днес граждани излизат на протест пред президентството. Причината – изказвания на Румен Радев на тема войната в Украйна.

Протестиращите ще настояват за импийчмънт на държавния глава. Миналата седмица в свое изказване Радев заяви, че Украйна сама води войната, а думите му предизвикаха остри обществени реакции.

Вчера държавният глава коментира, че всеки има право да протестира, важното било недоволството да води до някакъв резултат.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *