Лавров цитира Тютчев и разкри пред каква гигантска схватка се изправя Русия оттук нататък

Свят

Тютчев, поетът, създал легендарните стихове за Русия, която може да се разбере само със сърцето, а не с ума/Умом — Россию не понять/, ни даде и едно много точно предсказание за това пред каква гигантска схватка ще се изправи Русия в Европа и света. 

Пред ТАСС Лавров цитира написаното от известния руски поет Фьодор Тютчев през 1854 г. за борбата между Русия и Европа и отбеляза, че днес РФ прави всичко, за да не се реализират плановете на Запада за съкрушаването на Русия.

„Отдавна можеше да усетим, че бясната ненавист срещу Русия, която от тридесет години, с всяка година ставаше все по-силна и по-силна и се разпалваше на Запад, в един момент ще бъде отвързана от веригата. И този миг настана“, цитира Лавров думите на Тютчев.

„Както написа Тютчев, „на Русия просто ѝ предложиха да извърши самоубийство, да се отрече от основата на своето битие, тържествено да признае, че тя не е нищо друго освен безобразно зло, което трябва да бъде изтребено“,“ коментира Лавров.

Лавров също така обърна внимание на думите на поета от същото писмо: „Повече няма какво да се самозалъгваме — най-вероятно Русия ще влезе в схватка с цяла Европа““.

Именно бясната ненавист на западните страни унищожиха териториалната цялост на Украйна, като признаха, че не възнамеряват да изпълняват Минските споразумения. Това каза още руският външен министър Сергей Лавров в интервю за ТАСС.

„Съавторите на руския президент Владимир Путин открито признаха за Минските споразумения, че по същество са го подвели и нямат намерение да ги прилагат. Те бяха тези, които унищожиха териториалната цялост на Украйна, за която толкова постоянно се тревожат сега“, каза още Лавров.

Лавров припомни как бившият германски канцлер Ангела Меркел, бившият президент на Франция Франсоа Оланд и бившият президент на Украйна Петро Порошенко казаха миналата година, че споразуменията от Минск „са били необходими само за печелене на време, за да се попълнят военните арсенали на украинския режим срещу Руската федерация“.

„Ако те бяха спазили Минските споразумения, тогава териториалната цялост на Украйна щеше да бъде осигурена. Защото това беше тяхната същност – териториалната цялост се възстановява чрез предоставяне на специален статут на Донбас – Луганска и Донецка народни републики“, добави Лавров.

Все още няма сериозни предложения на Запада относно Украйна, подчерта руският външен министър.

„Нашата позиция остава в сила – готови сме на преговори, но с отчитане на реалностите и на нашата позиция, която е добре известна, с отчитане на нашите интереси и нашата сигурност. Защото ние няма да допуснем създаването на нашата граница на един враждебен нацистки режим, който открито декларира за своя цел изтребването на всичко руско, което стотици години е създавано от руснаците в Крим и Новорусия“, категоричен е той.

„Мислите на западните дипломати, че Русия може да бъде победена, не им правят чест“, коментира Лавров.

Според него киевският режим продължава да действа и да се държи така, сякаш той поръчва музиката, а целият Запад повтаря в един глас „нито дума за Украйна без Украйна“ и „условията за започване на преговори ще бъдат определени от украинския президент Владимир Зеленски“.

„Като цяло кръгът е затворен, това е абсолютно задънена позиция и или не отразява наличието на здрав разум в главите на тези, които водят тази война срещу Русия, или отразява тяхната непоправима увереност, че те ще победят Русия. И двете, разбира се, не правят чест на Запада и западните дипломати и стратези“, заяви Лавров.

„Те и не крият особено намеренията си – искат няколко месеца пауза, никакви договорености, освен временно прекратяване на огъня, за да могат през това време да натъпчат Украйна с нови оръжия, в допълнение на това, което вече е доставено и планомерно се унищожава от нашите въоръжени сили. Логиката е същата, като с Минските споразумения“, коментира руският дипломат №1.

Следователно повтори Лавров: „Повече няма какво да се залъгваме — най-вероятно Русия ще влезе в схватка с цяла Европа““.

Източник Епицентър

Tagged

2 thoughts on “Лавров цитира Тютчев и разкри пред каква гигантска схватка се изправя Русия оттук нататък

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *