Дмитрий Рогозин: И „Сторм Шадоу“ падна в наши ръце!

Свят

Вече е възможно да се диша спокойно: двудневната операция за евакуиране на трофейната Storm Shadow приключи успешно. Това съобщи началникът на Военнотехническия център със специално предназначение „Царские волки“ Дмитрий Рогозин, цитиран от чуждестранни агенции.

 

„Ракетата е току що предадена на едно от нашите отбранителни предприятия, чиито специалисти ще разшифроват алгоритмите на системата за управление на това опасно ракетно оръжие и ще ги споделят с експертите по ПВО.

Благодаря на войниците от доброволческия отряд БАРС-11 и на командването на поделението „Царских Волков” в Запорожка област, лично на полковник Артур Бацев (позивна „Питон”) за проявената смелост. Нашите момчета трябваше да доставят кораба-майка Storm Shadow от „сивата зона“ до контактната линия под артилерийски огън.

Противникът се опита да ни попречи да вземем такъв трофей и да го доставим на „континента“, аз направих прихващане на DRG, но двойката се справи със задачата и отчете резултата само пред мен. Много добре!

Надяваме се, че „трепанацията“/отварянето и разнищването/ на системата за управление на тази ракета ще позволи на специалистите от руския отбранително-промишлен комплекс бързо да намерят противоотрова за нашата ПВО и да усвоят британско-френската технология.

Добър лов и страхотен трофей, написа Рогозин в своя канал в Telegram.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *