Иво Христов с шокиращи разкрития за българската политика и тайните договорки на правителството с Украйна

България отблизо
„Понятието „сглобка“ е чисто пропагандно – зад него се крие една позорна коалиция, която търсят да бъде забравена, тъй като предадоха избирателите си“, смята евродепутатът.

Да се обезоръжим, за да се чувстваме по-сигурни. Това е  логиката на управляващите. Това често са хора неотслужили, които не могат да изпълнят команда „мирно“, но дават стратегически визии за това как трябва да се превъоръжи армията, дали трябва България да участва във война.

 

Те внушават, че доставянето на оръжие на Украйна с нищо не покачва риска за България. Междувременно, преди седмица, гръмна складът на Емилиян Гебрев и самият той подозира, че това е свързано с доставките му на оръжие за Украйна. Вероятно има основания да го подозира. Но ние се правим, че не забелязваме, че войната е вече тук.“

 

Това каза в ефира на телевизия Euronews Bulgaria Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D) и началник на кабинета на президента Румен Радев в периода 2017-2019 г.

 

По думите му „посягат на конституцията с цел концентрация на властта“

„Когато Радев управляваше по силата на конституцията чрез служебни правителства, слугинските медии наричаха това „услаждане от властта“, използваха някакви гастрономически образи. Медиите си подават топката с едни и същи анализатори от 30 години.

 

Едни и същи ключови думи, едно и също услаждане, сглобки, академици. Персоналът, който обикаля, за да коментира в медиите не е променен. С много малки изключения, но при доказан конформизъм“, каза евродепутатът.

 

“Вие казвате, че президентът ги нарекъл „коалиция на войната“. От момента, в който са на власт, няма и месец, Тагарев увеличи военната помощ за Украйна, междувременно се заговори за изпращане на български медицински екипи в Украйна, за разширяване на батальонната група в България до бригада.

 

Това коалиция на мира ли да е? Това отдалечава ли ни от войната или ни приближава? Не Ви ли прави впечатление, че войната пълзи все по на запад. Вече има ядрени оръжия в Беларус, които поставят под обсега си цяла Западна Европа“, категоричен беше Иво Христов.

 

Евродепутатът изрази мнение, че парите, които Европа дава за войната в Украйна, ще имат бумерангов ефект на изборите за Европейски парламент догодина.

 

„Опасявам се, че тези пари, които Европа взема от джоба на европейския данъкоплатец и ги праща в Украйна, с благовидния предлог, че се бори за мир, ще й се върнат бумерангово на изборите догодина за Европейски парламент, когато крайнодесните партии, съвсем закономерно, ще пожънат недоволството на европейците от обедняването, от рецесията в Германия, която ще завлече и целия континент.

 

Крайната десница ще вземе толкова много мандати в ЕП, че не виждам как ще бъде формирана комисия. Тогава ще се питаме „прави ли бяхме, когато гласувахме многомилиардни военни помощи“, когато се сочехме с пръст „ти даде ли достатъчно на Зеленски?“ и т.н. Но тогава ще бъде късно“, каза евродепутатът.

 

„Опасността за България е реална, във всеки един миг. Както и за целия континент, и за целия свят. Когато ядрена държава е ангажирана във война, а нейният противник, в случая и ние сме част от този Запад, казва, че ще воюва до победен край, очевидно играем един опасен покер“, беше категоричен Иво Христов.

 

По повод безредиците във Франция Христов заяви:

„Фактът, че има национални размирици вследствие на инцидент в един квартал, показва, че криминалният епизод е само детонатор на огромно обществено напрежение. В Европа протичат мащабни процеси, които могат да доведат до разпада на Съюза.

 

Докато коментираме пилона на Рожен и кой щял да бъде новият еврокомисар, Франция е на прага на извънредно положение, то се дискутира от правителството, но засега бе избегнато. Засега! Германия навлиза в рецесия и предстоят европейски избори. Всичко това поставя на изпитание европейските институции“, смята Иво Христов.

 

„Недоволството във Франция ще продължи дълго. Европа може да умре от политкоректност, защото французите не смеят да изрекат проблема такъв какъвто е. На улиците масово протестират французи по паспорт, но това не са французи по произход. Разбира се, аз съм съгласен, че който има паспорта, трябва да има пълния обем права. Но това не значи, че той по дефиниция притежава същото отношение към страната и същата култура.

 

Протестиращите често са израсли в друга култура, капсулират се в своята култура, често влизат в конфликт с приемната култура. Затова тези хора са на улицата. Те вандализират заведенията, търговските площи, горят автомобили.  И това се случва на фона на огромното социално напрежение от реформата на пенсиите“, каза още евродепутатът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *