Докато Киев плаче за помощ, руската армия громи по всички фронтове!

Свят

Докато Киев се оплаква и иска повече западна помощ, руската армия не спира да громи украинските военни подразделения по всички фронтове. И това става още преди да е пристигнала новата руска триста хилядна военна групировка от частичната мобилизация.

 

Министерството на отбраната на Русия съобщи актуални данни за ситуацията в зоната на „специалната военна операция“, както продължават да я наричат определни медии.

В Купянското направление с превантивни удари на армейската авиация, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи е разгромен противника в посока село Куземовка на Луганската народна република.

Унищожени са до 60 украински военнослужещи, два танка, една бойна машина на пехотата, три бронетранспортьора и четири пикапа.

В Краснолиманският участък на фронта, противникът е отхвърлен назад в направленията на населените места Коломийчиха и Житловка на Луганската народна република.

В резултат на ударите на армейската авиация и артилерийския огън частите на защитниците бяха  разпръснати. Унищожени са над 30 украински военнослужещи, две бойни машини на пехотата и три бронирани машини „Козак“.

В Донецко направление Въоръжените сили на Украйна направиха неуспешни опити да възстановят позициите на своите войски в районите на населените места Андреевка, Курдюмовка, Авдеевка и Марьинка на Донецката народна република.

В резултат на нанесените огневи щети за денонощие са унищожени до 60 украински военнослужещи, два танка и пет бойни бронирани машини.

В южнодонецко направление противникът се отбранява в районите на населените места Сладкое, Шевченко и Новомайорское на Донецката народна република. Ударите на бойната авиация и артилерийския огън пробиха отбраната на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна и ги изтласкаха назад.

Загубите на защитниците в това направление възлизат на над 40 убити и ранени украински военнослужещи. Унищожени са две бойни машини на пехотата и пет автомобила.

Общо от началото на „специалната военна операция“ са унищожени: 336 самолета, 178 хеликоптера, 2609 безпилотни летателни апарата, 391 зенитно-ракетни комплекса, 6970 танка и други бойни бронирани машини, 908 бойни машини от мн. ракетни системи за изстрелване, 3652 артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 7450 единици специална военна техника, пишат агенциите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *