сряда, април 24, 2024
Начало > България отблизо > Доц. Гълъбов каза какво представляват тези избори и обяви разликата между новите и старите партии!

Доц. Гълъбов каза какво представляват тези избори и обяви разликата между новите и старите партии!

България отблизо

Нека да кажем простичко две неща. Това бяха изборите с най-ниска избирателна активност, за първи път от 90-та година слязохме под три милиона избиратели, ние не си говорим за това, но това е много сериозно и това ни показва, че няма разлика между партиите на протеста и партиите на статуквото.

Второ, че смяната на фигури няма значение, важно е има ли съгласие по отношение на приоритети и по отношение на анализ на актуалната ситуация, ако има съгласие и по това, фигури ще се намерят, не фигурите са важни.

Това каза политическият анализатор доц. Антоний Гълъбов в „Още от деня“ по БНТ.

Другите партии реагираха на отказа от диалог, за да се води какъвто и да е политически разговор, както в предизборната кампания, така и след изборите. Слави Трифонов е работодател на част от ръководството на тази партия. Това е неговия ангажимент до момента.

Той нито се яви на избори, нито заяви, че ще бъде управляващ, така че волята на господин Трифонов е негов въпрос, мой проблем е това, че тези обявени приоритети можеха да бъдат обявени и преди една година, и преди две години практически.

Нищо не пречеше той да предложи този проектокабинет и в 45-ото обикновено Народно събрание. Къде е диагнозата на тези приоритети? Ние се намираме в криза, ние навлизаме в много дълбока и тежка политико-икономическа криза, каза още доц. Гълъбов.

Напълно съм съгласен с господин Трифонов, че България трябва да влезе в Европейската космическа агенция и това не подлежи на съмнение, България има принос в космическите изследвания, но това не е управление на кризата, в която се намираме и която ни предстои, ако не бъде постигнато съгласие, ако политическите партии не постигнат съгласие относно дефинициите относно анализа на актуалната ситуация в страната и това, което незабавно трябва да се направи, няма да знаем накъде вървим.

Чух господин Христо Иванов да казва за кризата и корупцията, в България имаме консолидирана корупционна среда, тя не е криза, допълни доц. Антоний Гълъбов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *