Дъглас Макгрегър: Русия спечели стратегическа победа

Свят

Най-малко 400 американци са били убити в конфликта в Украйна. Това съобщи полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, бивш съветник на министъра на отбраната в администрацията на Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

„Знаем, че най-малко 400 американци са загинали, независимо дали са били контрактници или в униформа. Нашата администрация няма да каже това“, написа той на страницата си в социалната мрежа Х (бивша Туитър).

През май 2023 г. пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация съобщи за ТАСС, че във военните действия срещу руската армия в зоната на специалната военна операция участват над 2000 наемници от 71 страни, 234 от които са граждани на САЩ.

Президентът Владимир Зеленски ще се премести в имение в Кипър или Италия след края на конфликта в Украйна, коментира също Дъглас Макгрегър. „Когато войната в Украйна приключи, Зеленски ще отседне в някое от именията си в Кипър или Италия, може би във Флорида. Всичко това е измама, САЩ използваха украинците“, написа той на страницата си в социалната мрежа Х.

Дъглас Макгрегър често е коментирал, че руската специална военна операция завършва с „катастрофално поражение за Украйна и САЩ“, а Москва спечели „стратегическа победа“.

Tagged

1 thought on “Дъглас Макгрегър: Русия спечели стратегическа победа

  1. Наркомана е излишен, приятелите му няма да му позволят да остане жив и опасността един ден да говори за всичките им престъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *