Дъглас Макгрегър разкри вижда ли се краят на Украйна и дали руските войски ще превземат Киев

Свят

Дните на Украйна са преброени, казва пенсионираният полковник от армията на САЩ и бивш съветник в Пентагона Дъглас Макгрегър в интервю за австрийското издание Die Weltwoche.

Според него украинската нация е обречена на изчезване и е невъзможно да се постигне споразумение с политическото ръководство на страната. Вероятният изход е превземането на Киев от руските войски.

Реалността е – украинската нация вероятно е мъртва. Милиони и милиони украинци напуснаха страната. Те никога няма да се върнат. И без това ниската раждаемост се срина още по-ниско. Тоест, хората просто не се женят и не създават семейства. А семейството е ключът към оцеляването на всяка цивилизация и култура, обяснява бившият американски военен.

Но всъщност виждаме как бившият главен прокурор най-накрая публично призна, че Украйна е загубила половин милион войници на бойното поле. Господи, каква изненада. За какво предупреди бившият командир на НАТО генерал Куят? За какво предупреждавах самият аз? За какво предупреждаваха другите? Кой има чувство за реалност? Украйна просто се разпада, констатира бившият съветник в Пентагона.

Може ли Украйна да се окаже в още по-лоша ситуация? Разбира се. Вижте какво правят израелците в Газа. Руснаците не го правят и това е разликата. Те никога не са правили нещо подобно. Руснаците не искат да убиват украинци и европейци. Те искат да изградят отношения с тях, обяснява американският военен.

Страхувам се, че тъжната истина е, че Украйна като национална държава е към своя край. Но ние ще продължим да се преструваме, че това е нещо жизнеспособно и реално, докато не стане абсолютно, напълно нереално.

А руските войски сега напредват, макар и не много бързо, но уверено по целия фронт. Но мисля, че дори в Москва вече разбраха, че няма да намерят партньор за диалог. И ако не го намерят, тогава ще трябва да отидат до горното течение на река [Днепър] и може би да я пресекат и да отидат в Киев, обобщава полк. Дъглас Макгрегър.

Източници: weltwoche.ch, epicenter.bg

Tagged

1 thought on “Дъглас Макгрегър разкри вижда ли се краят на Украйна и дали руските войски ще превземат Киев

  1. Територията на изток от Днепър исторически е била руска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *