Евгений Дайнов съобщи кой ще управлява страната. Така ли мисли и народът?

България отблизо
„Консултациите с парламентарните партии преди връчването на третия мандат са добър ход на президента. Така ще забави максимално, за да не се стоварят изборите, докато хората още са по плажовете и не са готови за сериозни размисли“, каза политологът Евгений Дайнов.

По думите му предизборна коалиция между ПП и ДБ има големи възможности да се окаже успешна, точно под мотото „Ние почнахме, дайте да довършим“.

 

„Предлагам да напуснем илюзорния разговор, че в България много малко хора ходят да гласуват. Това не е вярно, защото е спрямо официалните данни, че повече от 6,5 милиона души са гласоподавателите. Дори т.нар. „ниско гласуване“ на последните избори беше малко над половината от реално живеещите хора в страната“, коментира политологът.

 

Според него хората са видели ползи от управлението на правителството на Кирил Петков и партиите от тази коалиция могат да изградят кампанията си в контекста на започнатото: „Ние почнахме, вече има реални резултати, дайте да довършим. Това би била добра кампания, защото за 6 месеца наистина много неща се свършиха, не останахме само с празни приказки“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *