ЕВРОМАФИЯТА ни готви нов КАПАН! Вижте НАКЪДЕ ни тласкат еврократите!

България отблизо

Откакто ни принудиха да станем членове на ЕС и НАТО, пуделите на западната плутокрация ни обещават лазури, слънце и…богатства.

Само че, вместо това, страната ни стана най-бедната в Европа. А народът ни бе подложен на нечувана мизерия.

Именно затова доцент Банчо Банов, преподавател в Софийския университет заяви, че ако приемем еврото, не само ще има скок на цените. Ще има огромен ценови и инфлационен шок, който семействата няма да издържат. И това ще бъде убийствено за тях. Както и за България..

Въпреки това, Любомир Дацов, бивш зам. министър на финансите, заедно с бившия царски министър Николай Василев, имаха наглостта и безочието да ни обясняват в ефира на Нова телевизия, че след въвеждането на еврото в България, цените нямало да се вдигнат. И сме щели да заживеем като истински европейци.

Защото скок на цените, след въвеждане на еврото, никъде не се бил случил.

Но в Гърция се случи. И на страната й се наложи да взема стотици милиарди заеми, за да направи малко по-поносим живота на обикновените гърци. И в Германия се случи. И в Испания. И в Италия. И в Португалия. А икономиките им сега са на ръба на фалита. С изключение на Германия, която все още се справя, защото ограбва ресурсите на всички европейски държави.

Любомир Дацов в един глас с Николай Василев, обаче, продължават да каканижат глупости. Според тях, с влизането в еврозоната, ние сме влизали в един по-престижен клуб. Но двамцата изобщо не обясняват защо Англия не иска да е в този „престижен“ клуб? Защо тя бяга през глава от него? И на всичко отгоре, е готова да плати милиарди, за да се измъкне от заробващата хватка на този „клуб“! И защо Англия не иска да замени своята валута с еврото?

Можем да продължим с факти, които напълно опровергават празнословията на Дацов и Василев. Защото страни като Испания, Италия, Франция, а дори и Германия, отдавна се замислят дали да не се върнат към своите национални валути. По простата причина, че когато си в еврозоната, бюджетната, данъчната, търговската и социалната политика на страната се определя не от правителството и съответната национална банка. Тези политики в най-голяма степен се определят от брюкселските чиновници. И полето за маневриране на националните държави е стеснено до минимум.

Всъщност еврото се превърна в инструмент на Транснационалните корпорации, който убива суверенитета на националните държави. Защото когато всички държави се управляват от един център, те губят своята самостоятелност. И се превръщат в колонии.

Дацов и Василев, няма как да обяснят защо страни като Полша, Чехия, Унгария и Словакия не искат да сменят своята национална валута с еврото. А истината е много проста. Една държава е самостоятелна, когато сама решава каква да бъде нейната бюджетна, търговска и данъчна политика. Когато сама решава как да развива икономиката си и кога да вдига доходите на хората. И понеже държавите от Вишеградската четворка искат да са суверенни страни, те не желаят да приемат еврото.

Това е на макроикономическо ниво. На микро ниво нещата стават още по-зловещи за обикновените хора. И по-убийствени. Защото с въвеждането на еврото, търговците просто ще заменят в надписите за цените на стоките, един лев с едно евро. И в повечето случаи, ще вдигнат цените. И един лев, примерно, ще стане 1,50 или 2 евро. Значи цените ще скочат поне четворно.

В същото време, обаче, заплати и пенсии ще намалеят двойно. Защото левовата равностойност на възнагражденията ще се трансформира в евро. Така, вместо 700 лева заплата, работникът ще получи 350 евро. И тогава познайте как ще купува храна, дрехи и лекарства за семейството и за себе си?! При космическите цени и мизерните заплати.

Следователно въвеждането на еврото заплашва хората с още по-зловеща и още по-убийствена бедност.

Защото еврото е изгодно само за богатите. Те ще имат по-големи печалби. Понеже цените ще скочат. И по-малко разходи за заплати и осигуровки. Понеже заплатите ще рухнат. Именно затова, „песните“, че еврото нямало да увеличи цените, ги пеят само бивши и настоящи министри, зам. министри и други пудели, които имат солидни банкови сметки.

Точно по тези причини, доцент Банчо Банов не е съгласен с Любомир Дацов и Николай Василев. Доцент Банов смята, че не само ще има скок на цените. Той в прав текст каза, че това ще бъде огромен ценови шок, с който семействата няма да се справят. И за който България не е готова.

Доцент Банов припомня, че ние сме в „Европа на две скорости“. Тоест, ние сме в „бедната“ Европа. И въвеждането на еврото в държави като нашата, ще има убийствен ефект. За страната. И за хората.

Експертът добавя, че самото приемане на България в ЕС е не икономическо, а политическо решение. Защото страната ни изобщо не беше готова за масовото нахлуване на западни стоки у нас. И то в повечето случаи, ментета. Именно това нахлуване унищожи българското производство. Не бяхме готови за ликвидиране на българските предприятия. Не бяхме готови за унищожаване на малкия и среден бизнес. Защото никоя страна не може да съществува без развита икономика.

Не се заблуждавайте хора: Западната плутокрация ни готви гилотина. От нас зависи дали ще сложим покорно главите си под нея.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ЕВРОМАФИЯТА ни готви нов КАПАН! Вижте НАКЪДЕ ни тласкат еврократите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *