Ексклузивни разкрития за кабинета „Габровски“! До последно крият министрите, защото…

България отблизо

До последния момент министрите на проектокабинета “Габровски” не са били уточнени, пише „Труд“, позовавайки се на парламентарни източници. Причината за бавенето били откази на неколцина от номинираните в последния момент с мотив “лични причини”.

Истинския повод било нежеланието на експерти имената им да се обвързват политически, тъй като независимо от твърденията, че кабинетът ще е изцяло от професионалисти, които не са партийни кадри, мандатът все пак е на ГЕРБ-СДС. И политическата отговорност се носи от мандатоносителя.

 

Твърденията на депутати от ГЕРБ от миналата седмица, че проектокабинетът е готов, се оказаха прибързани. От опозицията коментираха, че до влизането при президента в 10.30 часа могат да бъдат зачерквани имена и заменяни с други.

Сигурно е обаче, че ГЕРБ настояват предложеното правителство да влезе за гласуване в зала, обясниха депутати от други партии. Според тях така първата политическа сила щяла да има основание да твърди, че е положила всички усилия да има редовно правителство.

Дали гласуването ще е в сряда, четвъртък или петък, думата има председателският съвет. И до вкарването в зала имена на министри могат да бъдат подменяни, коментираха юристи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *