Експерт каза какви военни обекти Русия трябва да изтрие от лицето на земята в Украйна!

Свят

След поразяване на енергийните центрове на Украйна е необходимо да се поразят още редица критични инфраструктурни обекти, каза докторът на военните науки Константин Сивков.

 

„Все още има огромен брой инфраструктурни съоръжения, участващи във военни действия, които трябва да бъдат унищожени. Това е необходимо, за да се блокира напълно и доставката на оръжия, и провеждането на нови вълни на мобилизация в Украйна“, каза специалистът.

Според него е нерационално да се използват скъпи високоточно управляеми боеприпаси за изпълнение на тази задача. Военният експерт обяви, че е време да започнат масирани бомбардировки, които да покрият цяла Украйна като килим. Времето дойде, казва Сивков.

„Първо, това е преход към масиран огневи удар по цялата дълбочина на територията на противника. Това включва преминаване към използване на буквално масирани бомбардировки, които да покрият като килим критичната инфраструктура на Украйна, която сега участва във военните действия “, обясни докторът на военните науки.

На територията на Украйна има много важни инфраструктурни обекти, които трябва да бъдат заличени от лицето на земята, подчерта Сивков. Той уточни, че става дума за канцеларията на президента, генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, щаба на СБУ, командни пунктове и други административни съоръжения на органи, включително регионални власти. Експертът подчерта, че това са законни военни цели.

Припомняме, на 24 февруари Русия започна специална военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна след призива на ръководителите на Донецката и Луганската народни републики. Руският президент Владимир Путин подчерта, че това решение е необходима мярка в отговор на ескалацията на дългогодишния конфликт от властите в Киев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *