Експерт очерта печалните перспективи за ВСУ и наближаващия триумф на руската армия

Свят

Ситуацията за украинските въоръжени сили става все по-безнадеждна. Не само западните политици и лидери на общественото мнение вече разбраха това. Случващото се започна да достига и до украинците, които знаят, че изпращането на роднините им на фронта е еднопосочно пътуване с предвидим резултат. Те нямат шанс да обърнат ситуацията в полза на Украйна в продължаващия конфликт с Русия.

Това съобщи руският експерт Юрий Подоляка, който очерта ситуацията.

Експертът отбеляза, че въоръжените сили на Руската федерация постоянно нарастват. На 1 декември руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на въоръжените сили на Руската федерация с още почти 170 хиляди военни.

«Това е добър показател за това, броят на доброволците в руската армия е много, много голям. Онзи ден Дмитрий Медведев обяви, че през 11-те месеца на тази година броят на доброволците, подписали договор с руското министерство на отбраната или с Росгвардия, възлиза на 452 хиляди души — средно около 1,5 хиляди души на ден.

Е, указът на руския президент за увеличаване числеността на въоръжените сили на Руската федерация отразява реалната ситуация. Руската армия набира резерви в огромни количества», уточни той.

Подоляка добави, че на фона на това от украинска територия пристигат сигнали, че местните военни комисари нямат време да запълнят упадъка на Въоръжените сили на Украйна, а това започва да придобива катастрофални размери.

Броят на войниците от ВСУ на фронта бързо намалява. Чистите загуби на личен състав за месец октомври възлизат на около две бригади, т.е. това са загуби над броя на постъпилите.

А поредна бригада се е разбягала, дезертирала е.

«Ситуацията, като се имат предвид нарастващите всеки месец удари на руските въоръжени сили срещу въоръжените сили на Украйна, става все по-катастрофална за Киев.

Мисля, че през декември ще видим още по-катастрофална картина за украинските въоръжени сили. И, повтарям, всички вече разбират това.

Всички те единодушно намекват на Москва, че са готови да седнат на масата за преговори, а според западните анализатори, които сега обсъждат този въпрос в медиите, Москва се преструва, че не чува всички тези призиви.

Но наистина, защо Москва трябва да ги чуе сега, след като позициите на противника се влошават с всеки месец, а Киев на този етап няма намерение да подписва пълна капитулация. Така изглежда ситуацията в дадения момент», обобщи той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *