Експерт разкри биологично оръжие ли е коронавирусът!

България отблизо

Хората в много държави вече смятат, че COVID-19 не се разпространява случайно по земята. Дали новият вирус е пуснат нарочно? И дали той е биологично оръжие или природна мутация?

„Не е толкова трудно да се направи биологично оръжие. Трудно е да се използва, да се разпръсне така, че порази едновременно много хора“, посочи главният епидемиолог на страната д-р Ангел Кунчев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той призна, че много заболявания са се използвали като биологични оръжия в миналото – сред тях са и вариолата, и чумата.

На практика вирусите могат да се използват като биологично оръжие. Но за да са ефективни, трябва да отговарят на няколко условия. Едното е да няма профилактика и открито лечение за тях. Второто – да са много смъртоносни – над 60% от заболелите да умират. И трето – вирусът да се предава лесно.

Според някои експерти въпросният коронавирус се е появил чисто еволюционно и не може да става дума за това, че е създаден като биологично оръжие. Но според други, коронавирусът е съзнателно селектиран и произведен продукт, който „случайно“ е бил изпуснат в среда, където живеят много хора. А каква по-добра среда от тази в Китай, който наброява повече от 1 милиард и 400 милиона души население?! Всеки би могъл да пусне вируса. И турист, и случаен пътник, и търговски посредник. Всеки. Особено като се има предвид  тесните търговски връзки на Китай със Съединените щати.

Никой не може да каже дали САЩ са пуснали вируса. Но натрупването на факти не е за пренебрегване. Да припомним, че малко преди избухването на коронавирусната епидемия, Вашингтон и Пекин бяха вкопчени в яростна търговска война. Няколко години преди това, Щатите обявиха Пекин за свой основен опонент, който може икономически да разруши САЩ. Могат да се добавят и други съвпадения, но няма смисъл. Повече от ясно е, че Китай пречи на американската хегемония в света.

Има и други особености. Някои учени смятат, че коронавирусът не се е пръкнал сам, от природата, а е създаден изкуствено. Понеже този вирус съчетава в себе си не само природния коронавирус, който съществува при животните, но и вируси на други заболявания. А и паниката, обзела Запада при появата на коронавируса в Китай може би говори повече, отколкото казват официалните правителствени източници.

Но, засега можем само да предполагаме, защото сме  очевидци на епидемия, която ще бъде разнищвана едва след като отшуми и стане история за човечеството.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *