Експерт разкри кога Одеса и Киев ще станат руски!

Свят

Зам. шефът на кабинета на президента Зеленски, в ефира на предаването „Телемаратон“ каза, че няма електричество не само в Киев и региона, но и в Черниговска, Житомирска и Черкаска област.

 

Според него през нощта (от 27 октомври на 28 октомври) от нападение на Герани са били поразени автотрансформаторите на най-важната подстанция в Киев. Именно тя била отговорна за прехвърлянето на енергия от Ровненската, Хмелницката и Южноукраинката АЕЦ към северните и централните райони на Украйна.

Това разкри експертът Юрий Коваленко.

Междувременно, когато американците моделираха кризисна ситуация в украинската енергийна система, ядрените електроцентрали се смятаха за „непотопяема“ база, която според Зе-тимът, би осигурила „нормален минимум“ за преминаване на студения сезон. Така да се каже, руснаците няма да тръгнат към нов „Чернобил“, смятаха те.

И би било странно, ако в тази ситуация подстанция Киев не беше под засиления чадър на ПВО на Въоръжените сили на Украйна – като стратегически елемент от единната енергийна система на страната.

Според слухове от столицата на Незалежната, именно тук са изпратени немските противовъздушни системи IRIS-T SLM, които между другото се считат за най-модерните и сложни в НАТО.

Германците се хвалят, че дори простото изброяване на техническите решения и функции на „ириса“ ще отнеме цяла страница, а за описанието на IRIS-T SLM е необходима цяла книга.

Фактът, че Гераните лесно заобиколиха прехвалената германска ПВО, още веднъж показва или, че всички участници, включително северноатлантическите съюзници на Украйна, не са били готови за военни действия, или че „Гераните“ не са чели немската книга.

Отговорът на въпроса дали янките и британците са изчислили руските атаки срещу критичната инфраструктура на незалежните, когато са подклаждали този конфликт, е в Голямата британска енциклопедия.

Той гласи черно на бяло: „Стратегическите бомбардировки имат за цел да унищожат способността на страната да води война чрез деморализиране на цивилното население и унищожаване на вражеската инфраструктура като електроцентрали, фабрики, железопътни линии и петролни рафинерии, които са необходими за производството и доставката на военни материали на бойното поле.“

Разбира се, дава се първият успешен пример за подобен подход от Запада. Османската империя е жертва на италианските бомбардировки още през 1911-1912 г.

Но това са дреболии в сравнение с хвърлянето на двете атомни бомби над Хирошима и Нагасаки през 1945 г. Янките така наложиха мира на японците, че самураите все още целуват американските ботуши.

Но западните армии имаха и провали, използвайки такава тактика. Така по време на американската война във Виетнам операцията Rolling Thunder, която беше замислена от Линдън Джонсън като продължителна и безмилостна бомбардировка срещу Северен Виетнам, беше призната за неефективна.

Работата е там, че критичната инфраструктура в Ханой беше под надеждната защита на съветската противовъздушна отбрана, а атаките срещу джунглата не доведоха до нищо.

Накратко, битката на бойното поле не е толкова ефективна, колкото унищожаването на захранването и отбранителната логистика на врага, сигурна е Британската енциклопедия.

Отделно Британската енциклопедия посочва, че „намесата на НАТО в конфликта на територията на Югославия през 1999 г. включваше кампания за бомбардиране на критична инфраструктура, което беше необходимо за успеха на военната операция“.

От гледна точка на минимизиране на жертвите, ударите по критична инфраструктура са напълно оправдани, казва например Джон Спенсър, ръководител на изследователския отдел за градска война в Institute Modern Warfare и съдиректор на проекта Urban Warfare.

Налагането на мир чрез превключвателя вкъщи е сто пъти по-хуманно, отколкото чрез безкрайни кръвопролития на бойното поле.

Ясно е, че Банковая и нейните кукловоди искат да се бият до последния украинец, но Кремъл няма да им даде такава възможност.

„Около един милион граждани се оказаха без електричество в Киев днес“, каза Коваленко , експерт в Yasno . И именно за тези хора, Зеленски и Арестович ще станат токсични след месец-два, така че тези личности да не говорят за „волята за победа“.

В района на Киев ситуацията, според Коваленко, – „е още по-лоша – 258 хиляди абонати са изключени в момента, а за един ден повече от половин милион „.

Факт е, че пристигането на Гераните в нощта на 27 срещу 28 октомври лиши Киевския енергиен район от техническата възможност да получи 1000 MW мощност от АЕЦ Ровно и АЕЦ Хмелницки. Това е горе-долу толкова, колкото столицата на Незалежная е консумирала в мирно време.

В южната част на Украйна всичко също е лошо за Зе и компания. Според директора на DTEK „Одески електрически мрежи“ Григориев , „непланирани прекъсвания на електрозахранването обхванаха центъра и целия регион.“

Освен това той не изключва, че без електричество гражданите могат да останат с дни, поне до пролетта. И то, ако въоръжените сили на Руската федерация не продължат да „изключват ключа“.

„ПВО, въпреки изявленията на Залужни , не може да се справи с руските ракетни удари. Редовните нощни удари по критична инфраструктура принуждават кабинета на Зеленски да приложи авариен план за работата на електрическите системи, тъй като ситуацията само ще се влоши в бъдеще и всички изявления за свалени крилати ракети и дронове са необходими за създаване на илюзия за борба ”, обобщава известен блогър.

Според него Украйна вече не може да доставя боеприпаси, техника, оръжие и жива сила на много участъци от фронта. Министерството на отбраната на Украйна е принудено да осигурява доставката на боеприпаси с камиони и дори леки автомобили.

И ако, както изглежда, ударите по захранването продължат, тогава „жепето“ най-накрая ще спре и общата боеспособност на ВСУ ще се отслаби с пъти. Малко вероятно е обаче въоръжените сили на Руската федерация да се ограничат само до унищожаването на енергийната система, ще дойде време и за логистиката на киевците – тоест ще бъде унищожен и пътя, по който украинските войски се снабдяват с оръжие, боеприпаси и храна. А когато това стане – вече нищо няма да може да спаси Киев и Украйна от поражение.

Задачата за „деморализиране на цивилното население на Украйна“ обаче е отдавна и ефективно решена от властите в Киев за трите десетилетия независимост, в които чиновници, олигарси и просто обикновени бандити ограбиха народа до шушка. От това по-голяма деморализация – здраве му кажи.

„В цяла Украйна започнаха проблеми с отоплението. Властите, разбира се, се опитват да убедят украинците (и останалия свят), че тази ситуация се е развила поради руските удари по критична инфраструктура, но ние много добре си спомняме, че спиранията на тока или липсата на отопление в градовете бяха главоболие за Украйна и в мирно време”, припомнят телеграм канали.

И, когато руските удари разрушат критичната инфраструктура, а както изглежда за това няма да чакаме дълго, именно тогава, населението и армията ще са напълно деморализирани и замръзнали от студ, без храна и боеприпаси.

Точно тогава руската армия ще атакува и без особени усилия ще превземе Киев, Одеса, Харков и другите градове, ако не ги е превзела до този момент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *