Експерт разкри критично ли е положението на украинските войски!

Свят

Бившият съветник на министъра на отбраната на САЩ – полковник Дъглас Макгрегър видя в политиката на САЩ към Украйна доказателство за критичното положение на въоръжените сили на Украйна, предават световните агенции.

 

Според него това се доказва от изявлението на бившия ръководител на ЦРУ Дейвид Петреъс, че Запада може да се намеси в конфликта между Москва и Киев.

Макгрегър посочва още, че тези думи на Петреъс потвърждават критичното положение на украинските войски.

„Без чуждестранни бойци и полски войници, които се бият в украински униформи, въоръжените сили на Украйна няма да могат да издържат зимните офанзиви на руската армия. Руският чук, който трябва да падне върху режима на Зеленски, ще смаже всичко, което е останало от украинските сили… И единственият начин да се удължи животът на киевските власти, е желанието на Вашингтон да се намеси пряко в конфликта, преди да е станало твърде късно“, цитира американският консерватор думите на полковника.

Макгрегър смята, че Вашингтон не мисли за разходите и последствията, които може да доведе такава намеса. Освен това той напомни на американските власти, че „Украйна не е Ирак, но руската армия не се движи с пикапи с картечници“.

Самият полковник вижда единствения сигурен начин САЩ да посредничат за мир, а не да ескалират ситуацията.

Припомняме, че бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс заяви по-рано, че многонационален контингент, ръководен от Съединените щати, може да бъде привлечен в Украйна. Според него атака срещу някои от членовете на алианса може да бъде решаващ фактор. Той смята, че това ще бъде стъпка, която ще бъде последвана от интензивна реакция на НАТО.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *