Ето защо опитите за контраофанзива на ВСУ се провалят! Дори с по-големи сили!

Свят

Руското Министерство на отбраната оповести актуални данни за положението на фронта. Ето какво гласят те:

На Купянското направление противникът със сили до три мотопехотни роти се опита да атакува позициите на руските войски в районите на населените места Орлянка и Берестовое, Харковска област.

Всички атаки са отблъснати. В резултат на огнево поражение подразделенията на ВСУ са отхвърлени на първоначалните си позиции.

На Краснолиманското направление частите на ВСУ със сили до две механизирани роти се опитаха да пробият отбраната на руските войски в посока на населените места Червонопоповка и Садовое, Луганска народна република.

Противникът беше спрян от въздушни удари, артилерийски огън и мощно настъпление на руските специални сили, и изхвърлен обратно на изходната линия.

На Южно-донецкото направление противникът атакува позициите на руските войски със силите на две ротни тактически групи в посока на населените места Сладкое и Владимировка (ДНР)

Вражеската атака е отбита с артилерийски огън и активни действия на руски части. Украинските части са се оттеглили, заради понесените загуби на танкове, бронирани машини, автомобили и жива сила.

По направлението Николаев – Кривой Рог със силите на батальонно-тактическа група противникът неуспешно атакува позициите на руските войски в районите на населените места Брускинское, Пятихатки и Трифоновка, Херсонска област.

Тези суховати военни фрази разкриват един ясен факт. Въпреки почти петкратното превъзходство на украинските сили, те не постигат никакви резултати, контраофанзивите им се провалят, и те губят не само хора и военна техника, но и инициативата във военните действия.

ВСУ се провалят, защото руската армия показва чудеса от храброст, точност и съобразителност, побеждавайки превъзхождащите сили на противника.

Припомняме и че в района на Донецката и Луганската народни републики се намират най-елитните части на украинската армия, обучавани осем години от американски инструктори, които би трябвало при своето числено превъзходство да нямат проблеми с преодоляване на руската защита.

Но на практика става точно обратното. Руските части не само удържат фронта, докато чакат подкрепленията от частичната мобилизация, но и изхвърлят ВСУ на изходните им позиции.

Това вече е нещо достойно за учебниците по военно изкуство. И за другите учебници – по воля и мъжество.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *