Експерт: Хиперзвуковият „Кинжал“ може да разпердушини бункера на украинското главно командване!

Свят

Било е напълно възможно по време на неотдавнашния обстрел, Русия да атакува украинската инфраструктура с хиперзвуковите ракети „Кинжал“, каквито не притежава никоя друга страна освен Руската федерация.

 

Украинските медии съобщиха, че руснаците уж са вдигнали във въздуха МиГ-31К. Военният експерт Юрий Кнутов заявява, цитиран от световните издания, че стратегическите оръжия не се използват за такива дреболии.

Ако обаче ставаше дума за командния пункт на главнокомандващия на ВСУ Залужний, който призоваваше да се „убиват руснаци“, те са можели да го направят.

Теоретично, посочва Кнутов, „Кинжал“ е можело да бъде  изстрелян срещу някой важен украински военен обект като бункера на главното им командване. Обикновен бомбардировач не би могъл да достигне такова място. То е много на дълбоко, защитено с бетонни плочи, а и голямата височина няма да позволи точното поразяване на целта. Но „Кинжал“ е напълно способен да се справи с такава задача.

Експертът посочва, че такива ракети поразяват с невероятна точност обект на разстояние хиляда километра. Те са в състояние да обиколят Земята и да нанесат удар по обект в дадена държава от съвсем неочаквана посока. Огромната кинетична скорост на „Кинжал“ му позволява да прониква в скали и подземни пространства – включително в обекти като условен бункер.

Експертът припомни как преди няколко месеца бе разпердушинен таен украински военен склад, който се намирал на десетки метри под повърхността на земята.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *