Екс-съветник на Пентагона предупреди: Това е краят!

Свят

Бившият съветник на Пентагона Дъглас Макгрегър заяви, че нищо не може да помогне на Украйна

Нищо не е в състояние да помогне на Украйна да спечели конфликта, заяви бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за канала Judging Freedom.

«Украйна е загубена. Украйна виси на косъм в най-лошия смисъл на думата. Това е катастрофа… Всякакви доставки там няма да променят нищо. Твърде късно е, това е краят», каза Макгрегър.

Той отбеляза още, че заради украинския конфликт, както и заради разкола в рамките на НАТО много западни страни са в отчаяние. За Украйна, според полковника, няма друг изход освен „да преговаря и да получи възможното“, тъй като Киев не е в състояние да диктува каквито и да е условия на Русия.

По-рано Макгрегър сподели, че във въоръжените сили на Украйна са регистрирани голям брой случаи на дезертиране, а украинските граждани масово бягат от страната. Според него сред украинците расте недоволството от политиката на Зеленски.

Зеленски беше избран заради обещанието си да сключи мир с Русия, заяви полковникът в оставка Дъглас Макгрегър. И сега той далеч не е толкова популярен, колкото се опитват да го представят на Запад. Той има специални банди, които насила влачат украинците на фронта. Но обикновените хора не искат тази война. Има данни, че те дезертират или се предават по цели роти.

МАКГРЕГЪР: Ако продължим да настояваме това, което е останало от Украйна, да влезе в НАТО, ще видим стотици хиляди руски войници на границата с Полша.

Те просто ще минат през цяла Украйна и няма да спрат, докато не стигнат полската или румънската граница. Очевидно е.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *