Елена Поптодорова зарони крокодилски секрети: Русия иска да ни зароби! Кой и защо кани крадци в телевизиите?

България отблизо

Трябва ли България да наблегне на развиване на бизнеса и енергийните проекти с Русия или да изпълнява строго ангажиментите си към НАТО, с евентуално разполагане на ракети на своя територия. На тази тема спориха в дебютното токшоу „Всичко коз“ по Канал 3 с участието на дипломатите Елена Поптодорова и Димитър Гърдев.

„И поведението на премиера Медведев, и причината за посещението му е да обходи икономическата си зона – като шеф на изпълнителната власт на Русия точно за това отговаря“, посочи Елена Поптодорова, според която България има 97-98% енергийна зависимост от Русия.

„Дневният ред на срещата отговаря на това – той (Медведев) идва да възстанови за пореден път 97-98-процентната зависимост от Русия на енергийни източници. Това е доказано с документи, говорим за трайното присъствие и навлизане на руски бизнес компоненти в България“, допълни бившият посланик във Вашингтон.

България трябва да участва в тези проекти (с Русия), защото останалите досега бяха някак преминаващи около нас, не успяхме да реализираме тези ползи, както направиха наши съседи, опонира Димитър Гърдев, дипломат и експерт по международни отношения.

„България трябва да положи усилия да спечели, поне което може да бъде реализирано в нашите прерогативи. Стокооборотът е минимален, в това отношение България е доста назад в списъка на руските приоритети. Виждаме заместник-министри в делегацията, в момента България не представлява интерес за руската държава“, аргументира се Димитър Гърдев.

Според него до края на годината България ще бъде поставена под допълнителен натиск, за да изпълнява точно ангажиментите си към НАТО. „Не само Столтенберг, ще има и други посещения в България, ще бъдем поставени под този натиск – ще правите бизнес с Русия, ако си изпълнявате ангажиментите към НАТО“, каза той.

Интересното в цялата ситуация е, че почти никой не посмя да критикува срещата Медведев – Борисов така остро, като Елена. Никой не заговори за робство, даже „остриетата“ на ГЕРБ замълчаха, защото трябваше да критикуват шефа си.

Ленчето обаче няма какво да губи. Осъдената за кражба на кремове на полското летище и излъгала, че се обажда на майка си, затова излязла с козметиката в джоба, няма вече политическо бъдеще. Присъдата наскоро бе потвърдена и е окончателна. А клептоманите не ги искат никъде. Дори като хигеенисти в посолствата.

На Поптодорова й остана единствено да продава съвестта си. Затова я канят по телевизии и сини сайтове да дава интервюта, вероятно срещу заплащане. Иначе няма как да роди такава омраза към Русия и да развие такава преданост към НАТО.

Но срещу пари е готова на всичко.

Включително и да застане срещу народа!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *