Емил Хърсев: Броят на пенсионерите в България трябва да бъде намален!

България отблизо

Задължително трябва се намалят разходите от бюджета за пенсионно осигуряване. Трябва да са нула, като се увеличат вноските за пенсии и се намаляват броя на пенсионерите чрез увеличаване на възрастта за пенсиониране. Това каза финансистът Емил Хърсев за „Денят на живо“.

 

„Има как да бъдат ограничени харчовете за чиновници при фиксираните бюджетни параметри. Държавата харчи два пъти повече отколкото преди 10 години. БВП се качва и постъпленията от нормалната дейност на икономиката и инфлацията растат. Перспективата е еврозоната или връщане към система на плаващ валутен курс“, коментира той.

Според него постъпленията от данъци ще намалеят при увеличението на ставките по ДДС. „Винаги ще сме в някакъв процес на административна реформа. В здравеопазването и образованието тепърва сериозният диалог предстои. Бизнесът все повече се еманципира от политиката“, заяви Хърсев.

Б.Р.

Как ще намалите броя на пенсионерите, г-н Хърсев?

Като увеличавате възрастта за пенсиониране, докато паднат на работните си места?

Като ги лишите от здравеопазване?

Те и сега нямат пари за лекарства…

Като им подхвърляте мизерни месечни подаяния?

Те и сега ги получават…

Или си мислите за нещо още по-драстично?

Това е цинизъм!

Станислава СЛАВОВА

Tagged

23 thoughts on “Емил Хърсев: Броят на пенсионерите в България трябва да бъде намален!

  1. Да се възстанови Белене за
    пенсионерите и ще намалеят а със спестените пари да се помогне на депутатите и бедните като Хърсев

    1. Аз имам предложение да бъдат намалени паразитите ,,медий -сайтове“,ръсещи фалш ,лъжа ,простащини .И знам как да стане :Във вяка от бърлогите им да влиза по един юнак от ДПС с един АК -7.62мм и да проповядва благословия за мир и благоденствие Също така с божията помощ да получи същата проповед и ,,големит радетел за добо“Румен Радев,не надминат шейтан .

  2. И аз имам предложение:На некадърника Емил Хърсев да му бъдат национализирани всички спестявания и имоти ,и да работи докато е жив,за да има какво да яде.
    От неговия акъл и заниманията му с финанси никой не е прокопсал.

    1. Този “ ХЪРСЪЗИН“ да се евтанизира и ще спести за няколко минимални пенсий!

      1. Този хърсъзин е толем боклук и негодник няма ли кой да го гръмне

      2. Проблемът е,че има прекалено много „работещи“ пенсионери и то на заплата от бюджета.Само в МВР са над 5000 със заплати над 3000-4000 + пенсия!Ниес е единствени в ЕС,дори САЩ и Русия с бившите ОНД републики не си го позволяват-пенсиониран от бюджета да продължи пак там но и с пенсия като бонус!Само за МВР са над 250-300 млн.годишно!А в други министерства,области,общини,агенции,комитети,комисии и всякакви хранилки?Няма кандидати за местата им или са големи специалисти,че без тях се закриват министерства?Я веднага в частния сектор и реално да си плащат ДОО и здравни щом им се работи!

    1. Че защо му е пенсия при толкова натрупани благинки на гърба на народа?

  3. Такива като него господ да ги прибере по бързо за да облечи бюджета. Много стаж при Тодор Живков и голям специалист през демокрацията. На колко години се е пенсионира дози индивид?

  4. Тоя мухъл все пенсионерите са му трън в г.за. И понеже е заприличал на запъртък, хайде Господ да го прибира по скоро, стига е овонявал
    въздуха.

  5. Ако Хърсев е казал ,че възрастта за пенсиониране трябва да се увеличи за да намалеят пенсионерите тоест да работят до живот ,то той незабавно трябва да бъде осъден на доживотен затвор ,за такива боклуци жал не трябва да има!

  6. Да,да бъде осъден за дискриминация към възрастните хора със сума,която да покрие ниските пенсии на всички които останаха без работа и стаж,поради крадливата приватизация,в която участва и този самозабравил се индивид,той какво си мисли,че има два живота ли?

  7. Нека всички депутати и такива като този хърсезин си намалят заплатите и ще има пари за пенсионерите, пък може и за хиляда лева да работят на месец, че тогава ще ги питаме как ще си плащат сметките!

  8. Има начин да ,такива като тебе дето вземат 3400 тавана, трябва да изчезнат.Заради тъпаци едни вземат 3400 ,други 500 пенсия браво на идиотите!!@@

  9. Изрод!Няма думи или словосъчетания да обяснят подобна наглост и безочлива мерзост.

  10. А бе, хайрсъзино , кви ги плекиш? Още малко и ще ни пратиш в Украйна за да решиш проблема с пенсионерите ! Ти , колко си работил? Тия пари от къде ги натрупа , за сметка на акъла ? М .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *