Ето за какво се сети Тодор Батков, след като се разболя от Ковид! Ще се смаете!

България отблизо

По време на Ковид пандемията се създаде паника, безпокойство, напрежение на много фронтове при хората. Действително има медицински проблем – хора се разболяват от ковид, някои го карат тежко и дори умират, при други има нелеки последици.

 

Това каза Тодор Батков, адвокат и бизнесмен, бивш собственик на футболен клуб „Левски“ в интервю за  kmeta.bg.

Но човекът трябва да е в центъра на всички търсения в науката и всичко трябва да се прави в негово име. А не корпоративните печалби да са на преден план. Нека да видим още какво става по света –  вкараха политиката в нещо грубо, опитвайки се например да отрекат ваксината на Русия, да я изкарат неперспективна и прокажена, но не е така. Ваксината спасява хората от вируса, и дори ако се заразят, ще изкарат болестта като настинка.

Мен например, ме спаси ивермектинът. Аз се разболях миналата година. В края на октомври се появиха първите симптоми – леко неразположение като при грип. На 2 ноември вече бях диагностициран с Ковид-19.

Започнаха стандартното лечение с антибиотик. То ставаше по схема – 4 дни взимах двойни дози, четири дни единични. Чух обаче за ивермектин и пробвах лечение с него. Чух от приятели. Те го бяха пробвали. От уста на уста стигна до мен колко добре им се е отразило.

На мен ми помогна само за три дни. Лекарството се пие по схема три дни на гладно, най-добре сутрин. Не трябва да се яде около 40 минути след приема му. След третата доза ивермектин ми просветна. Оправих се! И не изкарах тежко коронавируса.

Но пускането му на българския пазар закъсня. Трябваше отдавна да се пусне и у нас, разбира се. Знаете, че имам много връзки, приятели и клиенти в Израел. Там лекарството е на пазара. Дори го дават профилактично веднъж в годината срещу всякакви вируси и паразити, срещу отрови, прочиства организма, може да изгражда и антитела. В САЩ вече се използва. Но в България, както всяко хубаво нещо, то срещна мълчалива, но явна съпротива. А лекарството е евтино и безвредно.

Но не изключвам в ковид какофонията да има субективизъм и всичко да е борба за надмощие между големите фармацевтични концерни. В САЩ Евросъюзът, например, дава милиарди. Пазарлъците обаче в крайна сметка са на гърба, и за сметка на обикновения човек.

А не трябва да е така. Човекът трябва да е в центъра на всички търсения в науката и в бизнеса. И всичко трябва да се прави в негово име. А не корпоративните печалби да са на преден план.

Само ще добавим, че Батков доста късно се сети за това. Но…по-добре късно, отколкото никога. Въпросът е дали ще приложи някога това свое трудно придобито знание?! Дали ще помага на хората, когато може?! Това е въпросът. Като при Хамлет. Само да не вземе да чака толкова дълго, колкото датския принц. Защото тогава никой няма да има полза от неговата помощ.

Редактор Виктор Самуилов

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *