Ето какво казаха пленени украински бойци за командирите си и за правителството!

Свят

Някои украински издания съобщаваха, че руската армия се е изтеглила от Нова Каховка и че украинските въоръжени сили са в града.

 

Оказва се, че руските сили са още в населеното място и даже са пленили украински войници.

Пленените украински бойци са разказали как са попаднали в плен и какво е било отношението на командването на ВСУ към техните подчинени.

Според едни от бойците руски артилерийски удар е ударил танк на ВСУ. Войниците изоставили бойната машина и се скрили в окопите.

„Направихме опити за връзка с командирите, но те просто не отговориха. В този момент се приближиха руски войници, които заповядаха на бойците да сложат оръжията си. След това украинската артилерия откри огън по района, Нашата артилерия стреля по нас, жалват се войниците“.

Руските военнослужещи успяват да изведат бойците от стрелбата и да окажат първа помощ на ранените.

Други пленници разказват, че трябвало да следват танка, да заемат позиции и да чакат по-нататъшни инструкции. Тогава руските войски се приближили и заповядали да се отвори люкът на танка. Бойците се подчиняват и се предават.

„В поделението сме обявени за изчезнали, а знаят, че сме били заловени. Нямаме никакво доверие нито в правителството, нито в командването, те просто ни изоставиха“, споделя пленникът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *