Ето какво още намериха при претърсване в дома на Джо Байдън

Свят

Американското министерство на правосъдието откри в петък още шест класифицирани документи при претърсване на дома на президента Джо Байдън в Уилмингтън в щата Делауеър, съобщи снощи негов адвокат, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

 

Някои от класифицираните документи и намерени с тях други материали, датират от времето, когато от 1973 до 2009 г. Байдън е бил в сенатор, представляващ щата Делауеър, каза адвокатът му Боб Бауър. Други документи са от 2009-2017 г., когато е бил вицепрезидент на Барак Обама.

Служителите на министерството са иззели и ръкописни бележки на Байдън, писани, докато е бил вицепрезидент.

Бауър каза, че президентът Байдън е предоставил на правосъдното ведомство достъп до дома си за провеждане на претърсване на целия имот за потенциални негови записки докато е бил вицепрезидент и на класифицирани материали.

Джо Байдън и съпругата му Джил не са били в къщата по време на претърсването.

Намерените сега документи ще бъдат присъединени към друга група секретни правителствени документи, открити по-рано този месец в дома на президента в Уилмингтън, и през ноември 2022 г. в частния му офис в мозъчен тръст във Вашингтон, който Байдън запазил след края на вицепрезидентския му мандат през 2017 г.

Източник Марица.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *