Ето какво унищожава руската армия, заради мощна атака, която предстои!

Свят

Руски дрон-камикадзе „Ланцет“ успешно унищожи украински военен катер от проекта „Гюрза“ (гюрза – вид отровна змия от рода на гигантските усойници). Видеозаписът е заснет както от самия дрон „Ланцет“, така и от друг дрон, който е координирал атаката.

 

Щетите получени от бронираната лодка са критични, въпреки че катера остава на повърхността, коментират експерти. Явно скоро предстои атаката срещу Одеса, затова руската армия продължава да минимизира бойните възможности на украинците. Когато руските части тръгнат в настъпление, ВСУ не трябва да има почти нищо, с което да създава проблеми на настъпващите.

Във видеозаписи, разпространени от руските военни, се вижда как един от безпилотните летателни апарати наблюдава и прихваща украинския катер. Малко след това е пуснат и дронът-камикадзе, който нанася точен удар.

Засега остава неизвестно къде и кога точно са заснети кадрите, но те ясно демонстрират възможностите на руските дронове да атакуват вражески кораби дори на значителни разстояния, пишат информационните агенции.

Бронираните катери проект 58155 „Гюрза-М“ са серия украински артилерийски катери, строени в Украйна от корабостроителницата „Кузня на Рибальському“ в Киев. Бронираните лодки са проектирани да носят боен страж по крайбрежната ивица. Проектират се от Център за корабостроене и изследователски дизайн в Николаев.

Както разбираме, катерите са строени от руснаци щом са проектирани в Николаев. А сега руснаците ги унищожават, за да изчезне всичко, което пречи на руската армия в нейното настъпление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *