Ето как руската армия помита западната техника, подготвена за украинско контранастъпление

Свят

В нощта срещу сряда, 5 април, продължи бойната работа по унищожаването на украинските резерви от западни въоръжения както в предните територии на Донбас, така и в регионите на Украйна. 

 

Съобщава се, че вечерта и през нощта са били нанесени няколко удара по идентифицираните дислокации на Въоръжените сили на Украйна в Константиновка.

Поразени са и цели в Краматорск и околностите. Ликвидирани са няколко части на въоръжените сили и националната гвардия на Украйна, нанесени са материални щети, пишат чуждите агенции.

Руската авиация атакува цели в предградията на Днепропетровск. Според някои доклади в този случай са използвани планиращи бомби. По предварителна информация авиационни бомби са поразили железопътен влак, с който врагът е щял да прехвърли боеприпаси и оръжие на фронтовата линия. Точните щети все още не се съобщават.

Преди това през деня бяха нанесени най-малко още две серии удари по резервите на Въоръжените сили на Украйна в Константиновка и Краматорск, включително с използване на авиация.

Освен това бойната авиация на руските ВКС атакува укрепените райони на въоръжените сили на Украйна в Угледар и северно от града. Укрепленията на противника в индустриалната зона, където въоръжените сили на Украйна държаха отбраната, бяха унищожени. Поразени бяха и позициите на Въоръжените сили на Украйна, които се криеха се зад многоетажните сгради на Угледар.

Tagged

1 thought on “Ето как руската армия помита западната техника, подготвена за украинско контранастъпление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *