Ето как руската армия превзема ключови украински опорни пунктове

Свят

Въоръжените сили на Руската федерация използваха аерозолна завеса, осигуряваща настъплението на щурмовите части в село Белогоровка. Това става ясно от съобщения на руски военни източници.

Както следва от съобщенията, подразделения на руската армия, след като са използвали аерозолна завеса, са успели да завземат няколко опорни пункта на украинските въоръжени сили, които по-рано били контролирани от врага. По този начин е осигурено настъпление към населеното място на по-близко разстояние, като се има предвид, че заетите нови позиции са разположени непосредствено на подстъпите към Белогоровка.

Аерозолната завеса е безвредна за човешкия организъм, но скрива движението на войските дори и от дроновете. Операторите на украинските дронове не могат да видят нищо, следователно никой не знае в кой точно участък от фронта ще ударят руските войски. В дадения случай аерозолната завеса, която беше маскирана като прах от взривове, позволи на руските войски скришом да се приближат към позициите на противника, да го атакуват и обърнат в бягство.

Боевете около Белогоровка в Краснолиманско направление вървят отдавна. Тук се намира достатъчно многобройна и активна групировка сили и средства на противника, което затруднява действията на руските подразделения за щурм над населеното място. Независимо от това, в този участък от фронта положението на украинските формирования стремително се влошава.
Киевският режим не е в състояние едновременно да сдържа натиска на руските войски в няколко «горещи» направления, отчитайки, че и в други участъци от фронта — в Артьомовско, Авдеевско, Маринско, Ореховско и Купянско направления — ситуацията за украинската армия стана крайно нелицеприятна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *